Anasayfa / TÜM HABERLER / YAŞAM / Şanlıurfa sınırında hareketli günler…

Şanlıurfa sınırında hareketli günler…

(ŞANLIURFA-RHA) Son günlerde Şanlıurfa sınırında hareketli günler yaşanıyor. Son olarak terör örgütü PKK’nın Suriye uzantısı PYD, Amerika’dan aldığı füzeleri Türkiye sınırına yakın bir yere yerleştirdi.

TÜRK HAVA SAHASINI TEHDİT EDİYOR

Suriye’de Amerika’nın desteği ile 500 kilometrelik terör koridorunu oluşturan terör örgütü PKK/PYD, Türk hava sahasını tehdit edecek hareketler yapmaya başladı. Amerika daha önce çeşitli örgütlerle diz çöktüremediği Türkiye’yi şimdi de PYD ile sınamaya çalışıyor. Silah yönünden PYD terör örgütüne son derece cömert davranan Amerika, son olarak PYD’ye ağır silahlar verdi. Şu anda terör örgütünün elinde 70’ten fazla Rus yapımı IGLA (SA- 18) tipi uçak savar füzesinin olduğu biliniyor. Uzun menzile sahip bu silahlar ise Suriye’de farklı yerlere konuşlandırıldı. Üstelik bu füzeler Kamışlı, Dirbesiye, Tel Abyad, Ayn-el Arab ve Afrin’de konulan füzeler saldırıya hazır halde bekletiliyor.

TÜRKİYE, SURİYE SINIRINDA DEVLET KURULMASINA İZİN VERMEYECEK

Türkiye bir yandan ülke içindeki terör örgütleriyle uğraşırken, diğer yandan da sınır güvenliğini en üst seviyeye çıkarıyor. Amerika, Suriye’deki PKK’nın uzantısı terör örgütü PYD’ye devlet kurduracağının sözünü verse de Türkiye Cumhuriyeti’nin bu konudaki…Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bu konuda defalarca dış mihraklara net mesajlar verdi. Erdoğan, Türkiye sınırında devlet kurulmasına asla izin vermeyeceklerini kesin bir dille dile getirmişti.

TÜRKİYE’NİN TERÖR KONUSUNDA TAVRI NET…

Amerika’nın gönderdiği füzelerin büyük bölümü Rakka’ya bağlı Ayn İsa’da örgüte teslim edildi. Füzelerin bir kısmı PYD’ye verilirken diğer kısmı ise buradan da Kandil’de bulunan PKK terör örgütüne sevk edildi. Türkiye geçtiğimiz günler dış mihraklara net bir mesaj vererek, Afrin’e operasyon düzenleyeceğini belirtmiş ve bu konuda kararlı olduğunu da göstermişti. Türkiye Cumhruiyeti’nin terör örgütleriyle mücadele konusunda kararlığını gören emparyalist güçler ise Suriye’de bulunan terör örgütlerini silahlandırma yarışı içine girdiler.

TÜRK HELİKOPTERLERİ VE ASKERİ UÇAKLAR HEDEF ALINDI

Türkiye’nin Afrin’e harekat düzenlemesi noktası ve terör örgütleriyle mücadelesindeki kararlığı üzerine örgüt bu silahları Suriye sınırında işgal altında tuttuğu Kamışlı, Dırbesiye, Tel Abyad, Ayn-el Arab ve Afrin’e gönderdi. Örgüt, Afrin’e bağlı Cinderes ve Racon bölgelerinde iki noktada Türkiye’den gelebilecek hava harekatlarına karşı da kendince önlem aldı. Bu füzelerle Türk helikopterleri ve askeri uçakların hedef alınması talimatı verildi. Diğer noktalarda ise alçak uçuş halinde olan helikopter ve uçaklara karşı füze saldırısı hazırlığı yapıldı.

4 İL TERÖR ÖRGÜTÜ TARAFINDAN HEDEF ALINDI

PKK’nın Suriye uzantısı terör örgütü PYD’nin  hedefinde Gaziantep, Hatay, Şanlıurfa ve Mardin Havalimanlarına uçan sivil uçak ve helikopterler var. Örgüt tarafından Suriye sınırında yer alan bu dört ilde bulunan hava alanlarında uçakların iniş ve kalkış pozisyonları baz alınarak menzil hesabı yapılıyor. Dikey olarak 5 buçuk kilometreye kadar hedefi vurabilen uçaksavarlar yatay olarak 8- ila 9 kilometreye kadar etkili olabiliyor. Şu anda terör örgütü ellerindeki silahları Suriye sınırında bulunan bu dört ildeki askeri uçakları hedef alacak.

TÜRKİYE OLASI BİR SALDIRIDA MİSLİYLE CEVAP VERECEK

PYD, Suriye’nin belirli noktasına yerleştirdiği füzelerle Türk hava sahasını tehdit etse de Türkiye en ufak bir olayda misliyle cevap verecek. Hatırlanacağı üzere Numan Kurtulmuş Haziran ayı içerisinde yaptığı bir konuşmasında, ” Afrin bölgesinden Türkiye’ye doğru açtığı her türlü taciz ateşi misliyle, angajman kuralları çerçevesinde karşılı bulacaktır’ demişti. Bu da Türkiye Cumhuriyeti tarafında terör örgütlerine ne bir mesaj olarak yorumlanıyor.

Advert

İlginizi Çekebilir

Bakan Yanık: “SED’i memur maaş zammı oranında artırdık”

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, ihtiyaç sahibi ailelere çocuklarının okul ve diğer masraflarını karşılamaları için ödenen Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) miktarının memur maaşlarına yapılan yüzde 30 zam oranında artırıl

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan