Anasayfa / TÜM HABERLER / EKONOMİ / Başkan Ekinci: Mağaralar turizme kazandırılacak

Başkan Ekinci: Mağaralar turizme kazandırılacak

Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, hayvancılık faaliyetlerinin yürütüldüğü mağaralar bölgesinde incelemelerde bulundu. Mağaraların turizme kazandırılması gerektiğini belirten Başkan Ekinci,”  İlimizin turizm potansiyeline katkı sunacak bir çalışmayla bu alanları değerlendirmeliyiz.”dedi.

Rutin mahalle gezileri kapsamında vatandaşlar ve mahalle muhtarlarıyla görüşen Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, vatandaşların taleplerini birinci ağızdan dinliyor. Beraberinde Başkan Yardımcıları ve Birim Müdürleriyle birlikte Mahalle Muhtarları ve vatandaşları dinleyen Başkan Ekinci, kendisine iletilen talepleri de anında ilgililere aktarıp çözüm bulmasını istiyor. Yoğun mahalle gezileri kapsamında Muradiye mahallesinde hayvancılık faaliyetlerinin yürütüldüğü bir mağarayı da ziyaret edip incelemelerde bulunan Başkan Ekinci, hayvancılık faaliyetlerini yapıldığı mağaraların turizme kazandırılması gerektiğini belirtti. İlçe sınırları içinde yaklaşık 500 mağaranın bulunduğunu ve hayvancılık faaliyetlerinin yapıldığı bu mağaraların bölgeye kirlilik anlamında zarar verdiğini sözlerine ekleyen Başkan Ekinci, “.  Bu bölgeler ilimiz ve ilçemiz açısından birer değerdir. Bu bölgelerin turizme kazandırılması gerekiyor.” Dedi.

Hayvancılıkla ilgili yeni yapılanma süreci devam ediyor

Mağaralar bölgesinin turizme kazandırılması vurgusunu yapan Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci,” Rutin mahalle gezilerimizi sürdürüyoruz. Gün içinde 5 mahallemizde temaslarda bulunup muhtarlarımızla görüştük. Burada tabi talepleri birinci ağızdan alıyoruz. Yine bugün Muradiye mahallemizde hayvancılık yapılan bir mağarada da incelemelerde bulunduk. İlçemiz sınırları içinde yaklaşık 500 mağaranın olduğunu biliyoruz. Mağaralarda büyük ve küçükbaş hayvan yetiştiriciliği yapıp geçimlerini sağlayan insanlarımız var. Tabi mağaralar bölgesinde hayvancılık faaliyetleri yapılırken aynı zamanda maalesef ki çevreye de rahatsızlık veriliyor. Balıklıgöl ve Hz. Eyüp Sabır makamı ilçemiz sınırları içinde ve dolayısıyla ciddi anlamda bir kirliliğe neden oluyor. İlimizde hayvancılıkla ilgili yeni yapılanma süreci devam ediyor. Tarıma dayalı OSB bittiğinde hayvancılık faaliyetleri oraya taşınacak. Tabi taşınma sürecinden sonra bu mağaralarda neler yapılabileceğine dair şimdiden çalışma yapıyoruz.  Bu bölgeler ilimiz ve ilçemiz açısından birer değerdir. Bu bölgelerin turizme kazandırılması gerekiyor. Bu mağaralarda çeşitli etkinliklerin yapılacağı sosyal donatılar da oluşturulabilir. Mağaralarda kongreler yapılabilir, insanların sevinçli günlerinde misafirlerini ağırlayabilecekleri mekanlar oluşturulabilir. Turizm potansiyeli çok yüksek olan ilimiz inşallah mağaralar bölgesinde de yapılacak turizm çalışmalarıyla bu değerini daha yükseltir. Bizler belediye olarak üstümüze düşen görevi yapmakla birlikte bu konuda girişimde bulunan şahıslara da yardımcı olacağımızı belirtmek istiyorum. Bu konuda girişimde bulunan şahıslara diğer kamu ve kuruluşlarla ilgili konularda da yardımcı olacağımızı belirtmek istiyorum. Amacımız bu bölgelerde belli bir kesime hitap edecek alanlar değil, herkesin faydalanabileceği ve kaliteli vakit geçirebileceği alanlar oluşturmaktır. Bu konuda çalışmalarımızı biraz daha hızlandıracağız.” diye konuştu.

Advert

İlginizi Çekebilir

Turkcell’de “Sömestr Heyecanı” yaşanıyor

Turkcell mağazalarında ve Türkiye’nin sadece elektronik ürün satışı yapan ilk pazar yeri platformu Turkcell Pasaj’da sömestr tatiline özel fırsatlar başladı. 26 Ocak’a kadar sürecek “Sömestr Heyecanı” kampanyasında bilgisayar, a

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan