Anasayfa / TÜM HABERLER / EKONOMİ / Çağın alışveriş yöntemi: İnternet
Online shopping

Çağın alışveriş yöntemi: İnternet

(ŞANLIURFA-RHA) Çağın en kolay alışverişini sağlayan internet üzerinden alışveriş bir yılda yüzde 4 oranında arttı. En çok alışveriş ise giyim ve spor malzemesinde görüldü.

Mesafeleri ortadan kaldıran internet sayesinde vatandaşlar daha tahat alışveriş imkanı buluyor. Çağın mal satın alma yöntemi olan internet üzerinden alışveriş oranı bir yılda yüzde 4 arttı. Bir önceki yıl internet üzerinden alışveriş yapanların sayısı yüzde 20,9 iken, 2016 yılı Nisan ile 2017 yılı Mart ayında yüzde 24,9 oldu.

İNTERNET ÜZERİNDEN EN FAZLA ALIŞVERİŞ GİYİM VE SPOR MALZEMESİNDE OLDU

İnternet üzerinden alışveriş yapan bireylerin 2016 yılı Nisan ile 2017 yılı Mart aylarını kapsayan on iki aylık dönemde yüzde 62,3’ü giyim ve spor malzemesi, yüzde 25,3’ü ev eşyası (Mobilya, oyuncak, beyaz eşya, vb; tüketici elektroniği hariç), yüzde 24,1’i seyahat bileti, araç kiralama vb. yüzde 21,9’u gıda maddeleri ile günlük gereksinimler ve yüzde 19’u elektronik araçlar (Cep telefonu, kamera, radyo, TV, DVD oynatıcı vb.) satın alındı.

Advert

İlginizi Çekebilir

Turkcell’de “Sömestr Heyecanı” yaşanıyor

Turkcell mağazalarında ve Türkiye’nin sadece elektronik ürün satışı yapan ilk pazar yeri platformu Turkcell Pasaj’da sömestr tatiline özel fırsatlar başladı. 26 Ocak’a kadar sürecek “Sömestr Heyecanı” kampanyasında bilgisayar, a

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan