Anasayfa / TÜM HABERLER / YAŞAM / Coşkun’dan memur zammı değerlendirmesi

Coşkun’dan memur zammı değerlendirmesi

( ŞANLIURFA- RHA ) Eğitim Bir-Sen Şanlıurfa Şube Başkanı İbrahim Coşkun, son günlerde açıklanan memur zamları ve kentteki öğretmen açıklarına yönelik açıklamalarda bulundu.

Coşkun, Ruha Haber Ajansı’na yaptığı açıklamada,”4. dönem toplu sözleşmesi ağustos ayından itibaren sendikamızın  belirdiği zam oranları ile ilgili hükümetin kamu iş veren sendikalarla olan mutabakatı sonucunda mutabakata varıldı. tabi verilen bu zamlar bizi memnun etmiş midir, etmemiştir? Ama en azından bu sıkıntılarımızı giderme adına bu mücadeleye tabii ki devam edeceğiz.  En son verilen zamları biliyorsunuz 2018 yılı için 4+3,5 2019 yılı için ise 5+4 oranında zam alındı. Daha önce hükümetin verdiği  3+3+3 şeklindeydi. Bide bunun yanında sosyal haklar ile ilgili kazanımlar oldu. Yani çok böyle bizi memnun etmeyecek bir durum olsa da sonuçta imzalandı. İnşallah hayırlı olur diye de bende temenni ediyorum. Yaklaşık 16,5 bunun tabii bunun kümülatifi var, 17.5’e tekabül eden bir zamdır. İnşallah memurlarımıza hayırlı olur diye ben de temenni ediyorum.”şeklinde konuştu.

ÖĞRETMEN AÇIĞIMIZ 5 BİN KİŞİ

“Urfa’mızın en büyük sıkıntılarından biri öğretmen açığının sürekli had safhalarda olması. Biliyorsunuz eğitimin başını, lokomotifini çeken öğretmendir.”diyen Coşkun, şöyle konuştu:”En son 6 bin civarı öğretmen açığımız vardı.İşte bu ocak ayı şubat 15 tatili baz alırsak bide haziran aylarındaki atamaları da  toplamda eş ve özür grubunu toplarsak yaklaşık Urfa’dan 5 bin civarında Öğretmen ayrılmış oldu. En son biliyorsunuz 20 bin tane sözleşmeli öğretmen alındı. Bunun yaklaşık 3 bin yüz civarında öğretmen Urfa’ya verildi. Dolayısıyla dışarıdan gelenleri de toplayacak olursak 4 bin ediyor. Yani halihazırda yine öğretmen açığımız 5 binlere vuruyor. Bu açığı  artık nasıl kapatacaklar ücretli öğretmenlik üzerinden. Biz kesinlikle bu yola baş vurulmaması işte istihdam alanı oluşturmak adına 5 yüz bine yakın öğretmenliği bitirmiş atamasını bekleyen gençlerimiz var. Hem bu gençleri iş sahibi edindirebilme imkanı oluşturmak hem de en azından kadrolu şekilde bu öğretmen sorunu gidermenin en ideal çözüm yolu devletin bu boş ta gezen  ihtiyaç olan öğretmenlerin de bir an önce ataması yaparak, bu boşlukları doldurmak ve öğrencilere en kaliteli eğitim vermemiz gerekiyor.

EĞİTİM BAŞARISININ ÜST NOKTALARA ÇIKARILMASI GEREKİYOR

Öğretmen üzerine düşen görevleri yapmasına rağmen bir türlü bu sorundan bu sıkıntıdan  dolayı istediğimiz eğitim başarı düzeyine ulaşamıyoruz. bizim yetkililerden bakandan siyasilerimizden isteğimiz Urfa’daki öğretmen açığının kapatılması. 20 küsur yıldır biz bunu hep dillendiriyoruz; ama bir türlü bunun kapanmasını görmedik. Ülkenin durumu iyi, gelişmesi iyiyse mutlaka bunların kadrolu bir şekilde istihdam edilerek bu soruna neşter atılıp bu sorunun mutlaka bir an önce ortadan kaldırması gerekiyor. Bizim de Urfa’nın eğitim başarısı Doğu Güney Anadolu’nun eğitim başarısının üst noktalara çıkarması gerekir.”

Advert

İlginizi Çekebilir

Bakan Yanık: “SED’i memur maaş zammı oranında artırdık”

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, ihtiyaç sahibi ailelere çocuklarının okul ve diğer masraflarını karşılamaları için ödenen Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) miktarının memur maaşlarına yapılan yüzde 30 zam oranında artırıl

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan