Anasayfa / TÜM HABERLER / YAŞAM / Şanlıurfa’nın eski valisine üçer kez ağırlaştırılmış müebbet istendi

Şanlıurfa’nın eski valisine üçer kez ağırlaştırılmış müebbet istendi

( ŞANLIURFA – RHA ) Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) “mülkiye” yapılanması mahkeme heyetinin karşısına çıkartıldı. Aralarında Şanlıurfa eski Valisi Yusuf Yavaşcan’ın bulunduğu 15 eski vali ve kaymakam için 3 kez ağırlaştırılmış müebbet istendi.

15 eski vali ve kaymakamın yargılanmasına İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesi’nde başlandı. Aralarında Şanlıurfa eski Valisi Yusuf Yavaşcan’ın bulunduğu davada, eski İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, eski İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, eski Mülkiye Başmüfettişi Gürkan Polat, eski İstanbul Vali Yardımcısı Haluk Nadir, eski Başbakanlık Müsteşar Yardımcısı Mürteza Balcı, eski Artvin ve Hakkari Valisi Necmettin Kalkan, eski Rize ve Çorum Valisi Nurullah Çakır, eski Mülkiye Başmüfettişi ve İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Genel Sekreteri Yılmaz Kurt, eski Denizli Valisi Abdülkadir Demir, eski Muğla Valisi Fatih Şahin, eski Kadıköy Kaymakamı Birol Kurubal, eski Bağcılar Kaymakamı Erdal Çakır, eski Sancaktepe Kaymakamı Feyzullah Özcan ve eski Pendik Kaymakamı Osman Tunç sanık olarak yer aldı.

‘YAVAŞCAN, BYLOCK’U KULLANDI İDDİASI

Tutuklular hakkında ‘Türkiye Cumhuriyetini ortadan kaldırmaya teşebbüs etme’,’Anayasal düzeni ortadan kaldırmak’ gibi çeşitli suçlardan üçer kez ağırlaştırılmış müebbet istendi. Şanlıurfa eski valisi Yusuf Yavaşcan’ın örgütün şifreli haberleşme programı ‘ByLock’u kullandığı iddia ediliyor.

Advert

İlginizi Çekebilir

Bakan Yanık: “SED’i memur maaş zammı oranında artırdık”

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, ihtiyaç sahibi ailelere çocuklarının okul ve diğer masraflarını karşılamaları için ödenen Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) miktarının memur maaşlarına yapılan yüzde 30 zam oranında artırıl

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan