Anasayfa / TÜM HABERLER / YAŞAM / Teleferik projesi iptal mı oldu?

Teleferik projesi iptal mı oldu?

(ŞANLIURFA-RHA) Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi’nin vizyon projesi olan teleferik iptal oldu. Projenin iptal edildiğini Başkan Çiftçi bir televizyon programından duyurdu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Karaköprü Belediyesi Başkanlığı döneminde gündeme getirdiği ve vizyon proje olarak adlandırdığı teleferik projesi, uygun görülmüştü. Başkan Çiftçi’nin Büyükşehir Belediye Başkanlığına getirildikten sonra da devam etmede kararlı olduğu proje kamuoyunda ciddi eleştirilere konu oldu. Karaköprü ilçesinde Akbayır Mahallesi Çocuk Dünyası Parkını, Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve Kent Ormanını da kapsayacak teleferik, 30 milyon TL’ye mal olurken, bu rakam daha sonra 23 milyon TL’ye düşürülmüştü.

Kamuoyunda gündeme oturan teleferik projesinin eleştirilmesinin nedeni ise turizm yönünden canlı olmayan ve ulaşım sıkıntısı olmayan Karaköprü ilçesine yapılmak istenmesiydi. Yapılması planlanan projeye karşı eleştirilerin gündeme oturmasını gözardı etemeyen Başkan Nihat Çiftçi, planlanan vizyon projenin iptal edildiğini bir yerel televizyon kanalında duyurdu.

PROJEYİ EN ÇOK SAADET PATİSİ ELEŞTİRDİ; FANTEZİ PROJE OLARAK ADLANDIRDI

Son zamanlarda muhalefet kanadını güçlendirerek çalışmlara hız veren Saadet Partisi Urfa Teşkilatı, en fazla teleferik projesine karşı çıkan parti oldu. Söz konusu projeyi, fantezi proje olarak adlandıran Saadet Partisi Şanlıurfa İl Başkanı Mustafa Niyazi Yanmaz, “Bu gibi projelerle memleketin parası boşa harcanıyor. Ülkenin parasını çarçur ediliyor. Biz Saadet Partisi olarak şehrimize asıl ve temel, insanımızı rahatlatacak projelerin yapılmasını istiyoruz.” demişti.

Saadet Partisi Haliliye İlçe Başkanı Halil İbrahim Geylan da teleferik projesi için  “Ayranı yok içmeye, teleferikle gidiyor Karaköprü’ye.” diyerek eleştirmişti.

Şanlıurfa Şoförler Odası Başkanı Osman Karageçili de projenin uygun olmadığını ve bu projeyi gündeme getirirken kendilerine bildirmediğini öne sürmüştü.

ELEŞTİRİLER SOSYAL MEDYADAN DA DEVAM ETTİ

Şanlıurfa’nın tanınmış yüzleri de sosyal medyadan projeden memnun olmadıklarını belirtti.

Şanlıurfa’nın sorunlarını yazdığı şiirlerle gündeme getiren Şair-Yazar Abdullah Canbeyli, “Sorunken elektrik, caiz mi teleferik” diyerek, Elektrik sıkıntı, su sıkıntı, trafik sıkıntı, imar sıkıntı… Dahası sessiz kalan insanı sıkıntı…” ifadelerini kullanmıştı.

SOSYAL MEDYADAN YAPILAN ELEŞTİRİLER…

Can Mustafa; “Teleferik kuracaklar yer ne ulaşım sıkıntısı var ne turizmlik bir yer var, ne de manzaralı bi yer, anlaşılır değil başkanlar kendi sonlarını hazırlıyorlar.”

Mahmut Akyürek;  ”Şimdi biz Karaköprü denizine ya da yaylasına mı gidecez abi. Yapmayın Allah aşkına ilçelerde köylerde yürünecek yolumuz yokken teleferik bizden eksik olsun.”

Reşat Kılıç; “Teleferik için harcanacak olan trilyonlara yazık, Urfa’ya başka kalıcı projeler yapsınlar.”

Ali Öncel; “Ordu’da adam yapmış altında deniz var bizde çöl manzarası güzel olur.”

Mehmet Uzaklarda Polat,” Topdağı, Balıklıgöl oradan Tılfındır oradan Esentepe oradan Güzelsehir- Karaköprü Atatürk ormanı yani piknik alanları yapılacaksa güzel. Yoksa gerisi boş.”

Advert

İlginizi Çekebilir

Bakan Yanık: “SED’i memur maaş zammı oranında artırdık”

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, ihtiyaç sahibi ailelere çocuklarının okul ve diğer masraflarını karşılamaları için ödenen Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) miktarının memur maaşlarına yapılan yüzde 30 zam oranında artırıl

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan