Anasayfa / TÜM HABERLER / SİYASET / ‘Belediyeler, gelir-gider tablolarını kamuoyuna açıklasınlar’

‘Belediyeler, gelir-gider tablolarını kamuoyuna açıklasınlar’

( ŞANLIURFA – RHA ) Saadet Partisi İl Başkanı Niyazi Yanmaz, kentte görev yapan ulusal ve yerel basın temsilcileriyle bir araya geldi. Gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Yanmaz, belediyelerin bankamatik memurlarını hedefe aldı. Yanmaz,”Artık belediyelerin gelir- gider tablolarını Urfa kamuoyuna açıklamaları gerekiyor. Bizim onlara güvenimiz kalmadı.”dedi.

‘FAKİR FUKARANIN HAKKINI GASP EDİYORLAR’

il Başkanlığında basın toplantısı düzenleyen Yanmaz, son dönemlerde köşe yazarları tarafından deşifre edilen belediyelerin bankamatik çalışanlarını hedefe aldı. ‘Urfa’nın bu şekilde gündeme gelmesinden memnun değilim’ diyen Yanmaz, şöyle konuştu:”Şanlıurfa’da garip, fakir fukaranın hakkını gasp ediyorlar. Ulusal gündemine düşmeden Urfa’nın sorunları halledilebilir. Belgeleri ve bilgileriyle birlikte deşifre edildi. Ben bu deşifre olaylarından, Urfa’nın bu şekilde gündeme gelmesinden memnun değilim. Şanlıurfa olumsuzluklarla, çirkinlikle, yolsuzluklarla gündeme geliyor. Urfa’nın adı da kirleniyor. Bu duruma kimsenin hakkı yok. Ben iktidarım istediğimi yaparım, istediğim gibi at koşuştururum gibi hiç kimsenin hakkı yok. Bu olayların hep takipçisi olacağımızı belirtmek istiyorum ve hukuki yollara da başvuracağımızı ifade etmek istiyorum.” şeklinde konuştu.

‘HUKUKİ YOLLARA DA BAŞVURACAĞIMIZI İFADE ETMEK İSTİYORUM’

Türkiye Cumhuriyeti devletinin 35 milyar dolarlık yatırımla önem verdiği Şanlıurfa’nın modern, çağdaş, tarım ambarı, inanç, turizm, foklör, mutfak, edebiyat, şiir ve şarkılarıyla vizyonel bir şehir olarak gündeme gelmesinden rahatsız olduğunu ifade eden Yanmaz,”Biz Şanlıurfa’nın yolsuzluk, usulsüzlük ve yandaş kayırma ile anılmasının ilk ve son olmasını arzu ediyoruz. Meşru şekilde hukuki yollara da başvuracağımızı ifade etmek istiyorum.”dedi.

 ‘BİZİM ONLARA GÜVENİMİZ KALMADI’

Rabia Meydanı projesinin tüm kesimler tarafından tartışılması gerektiğini vurgulayan Yanmaz, şöyle konuştu:”Rabia Meydanı ihalesi gündeme geldi bu hafta. Nedir, ne değildir? Kamuoyu açılıp, tartışılması gerekiyor. Artık belediyelerin gelir- gider tablolarını açıklamaları gerekiyor, Urfa kamuoyuna açıklanması gerekiyor. Şeffaflaştırılması gerekiyor, bizim onlara güvenimiz kalmadı. Hepimiz birbirimizin kardeşiyiz; ama fakir fukaranın hakkı bizim kardeşliğimizden daha önemli.

 ‘İŞÇİLER, GURBET ELLERE GİTMEK ZORUNDA KALIYOR’

Şanlıurfa, en mutsuz illerin başında geliyor, 3. sırada yer alıyor. Türkiye 9. büyük şehri ise yatırım yapılmışsa Urfa göç veriyorsa bu suç idare edenlerindir. Urfa, Suriye ve Irakla savaşlar olmadan büyük ihracat ve ithalatlar gerçekleştiriyordu. Şanlıurfa, kadim bir şehirdir. Dünya için Mekke, Medine ve Kudüs’ten sonra Şanlıurfa geliyor. 2014 yılında Şanlıurfa’ya yerli ve yabancı turist gelmiş durumda bulunuyor. 2016 yılında bu rakam en düşük seviyelerde seyir etti. Şanlıurfa’dan onbinlerce kişi mevsimlik tarım işçisi olarak gurbet ellere gitmek zorunda kalıyor. Şanlıurfa, Türkiye’nin 9. büyük şehri. 35 milyar dolarlık proje hayata geçirildi. Mutsuz, doğurganlık hızı en fazla, öğrenci sayısı fazla, başarı seviyesi az. Dışarıya tarım işçisi Şanlıurfa gönderiyor.”

‘VALİLER, BU DEVLETİN MEMURLARIDIR’

“Geçmişte il valimiz iktidar partisinin başkanı gibi çalıştı, referandumun bitmesinin ardından soluğu Ankara’da merkez valisi olarak aldı.” diyen Yanmaz, şunları kaydetti:”Devlet büyüklerimize, yöneticilerimize, bürokratlarımıza sesleniyorum; Onlara saygımız ve sevgimiz sonsuz. Geçmişte bir partiden aday olmuş olabilirler. Kendilerini hükümetin memurları değildirler, bir siyasi bir partinin memurları değildir. Kendileri bu devletin memurlarıdır.

‘URFA SORUNLARININ ÇÖZÜMÜ İÇİN BİR PLATFORM OLUŞTURULSUN’

Kendilerinden rica ediyorum. Eğer onlar bütün siyasi partilerle aynı yakınlıkta olurlarsa, kardeşlik duygusu içerisinde Urfa’nın meselelerini çözmek için bir platform ve heyet oluşturursa biz buna varız. Bunun da elzem olduğunun kanaatindeyiz. Bu şekilde hareket edersek sorunların üstesinden gelebiliriz. Dar kalıplar içerisinde hareket edersek belli bir parti ve meşreb asaleti içerisinde hareket edersek Urfa, bu sorunların altında ezilir. Mülki amir ve bürokratlarımıza sesleniyorum: Gelin kardeşlik ve birlik-beraberlik içerisinde Urfa’mızın sorunlarını çözelim.”

 

Advert

İlginizi Çekebilir

İl Başkanı Kırıkçı: Bunun dışındaki hiç bir iddia gerçeği yansıtmıyor

(RHA AJANS/RHA) – Ak Parti İl Başkanı Abdurrahman Kırıkçı,"MKYK üyemiz ve İl koordinatörümüz gözetiminde AK …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan