Anasayfa / TÜM HABERLER / EKONOMİ / Rabia Meydanı, rekor fiyata ihale edildi !

Rabia Meydanı, rekor fiyata ihale edildi !

( ŞANLIURFA – RHA ) Büyükşehir Belediyesi, alt katındaki otopark bölümüne su sızdıran ve bu nedenden dolayı tehlike oluşturan Rabia Meydanı’nı yeniden düzenliyor. Meydan, 3 milyon 625 bin 353 lira sözleşme bedeliyle rekor fiyata müteahhit firmaya ihale edildi. Çalışmanın 1 yıl içerisinde bitirilmesi bekleniyor.

360 GÜN İÇERİSİNDE BİTİRİLMESİ HEDEFLENİYOR

Şehir merkezinin en önemli noktasındaki 17 bin metrekarelik Rabia Meydanı, su sızıntıları nedeniyle çökme tehlikesiyle karşı karşıya. Teknik ve yapım hatasından dolayı meydan yaz-boz tahtasına döndü. Üzerinden ağır tonajlı araçların geçmesi nedeniyle karolar kırıldı, meydan su ve yağmur sularını sızdırmaya başladı. Oluşan bu durumların ardından belediye harekete geçti. Büyükşehir Belediyesi, yeni projeyle meydanın yalıtımını gerçekleştirecek. Meydandaki çim alanları kaldırılacak, yerine saksı ağaçlar yerleştirilecek. İhalenin 360 gün içerisinde bitirilmesi hedefleniyor.

TÜM BUNLAR ŞANLIURFA’NIN MİLLİ SERVETİDİR

Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi,”Rabia Meydanının sökülüp yalıtımının yapılması ve yeniden güzel bir meydan olarak dizayn edilmesini amaçlıyoruz. Bu proje zorunluluktan dolayı yapılan bir projedir. Meydan ile ilgili Büyükşehir Belediye Başkanı olduğumdan bu yana her zaman şikayet geliyordu.

ZORUNLULUKTAN DOLAYI ÇALIŞMA YAPILMIŞTIR

Kışın da baktık yazın da baktık meydanın yalıtımı yapılmadığı için meydanda biriken tüm sular tamamıyla alt kata geçiyordu. Tüm bunlar dolayısıyla bu bir çürümeye ve statik olarak bir tehlike oluşturmaya neden oluyordu. Bu zorunluluktan dolayı çalışma yapılmıştır. Geleceğe sorun bırakmamak adına ve bin 100 kapasiteli otoparkın faaliyete girebilmesi için bu projeyi başlattık. Zeminde söküme başladık. Tüm bunlar Şanlıurfa’nın milli servetidir. Dolayısıyla korumak, kollamak ve çürümesini engellemek en önemli görevlerden birisidir” ifadelerine yer vermişti.

Advert

İlginizi Çekebilir

Turkcell’de “Sömestr Heyecanı” yaşanıyor

Turkcell mağazalarında ve Türkiye’nin sadece elektronik ürün satışı yapan ilk pazar yeri platformu Turkcell Pasaj’da sömestr tatiline özel fırsatlar başladı. 26 Ocak’a kadar sürecek “Sömestr Heyecanı” kampanyasında bilgisayar, a

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan