Anasayfa / TÜM HABERLER / YAŞAM / 1 ayda Şanlıurfa’da 3 kadın cinayeti

1 ayda Şanlıurfa’da 3 kadın cinayeti

(ŞANLIURFA-RHA) Toplumun kanayan yarası kadın cinayetleri yaşanmaya ve artmaya devam ediyor. Temmuz ayında yaşanan kadın cinayetleri ile ilgili açıklanan verilerde bu ayda Şanlıurfa’da 3 kadın cinayeti yaşandı.

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu tarafından Temmuz ayında öldürülen kadınların sayısı açıklandı. Açıklanan verilere göre Türkiye’de sadece Temmuz ayında 28 kadın öldürüldü. Açıklanan verilerde 27 çocuğun istismara uğradığı, 23 kadına cinsel şiddet uygulandığı ve 8 kadının yaşam tarzına saldırıldığı yazıldı.

Temmuz ayında kadın cinayetlerinin yaşandığı iller sıralanırken Şanlıurfa da bunlar arasında yer aldı. Temmuz ayında öldürülen kadınların 5’i yabancı uyrukluyken, kadın cinayetlerindeki vahşetin bir başka boyutunu da özellikle mültecilerde görüldü. Kadın cinayetinin en çok yaşandığı iller: İstanbul, Kayseri ve Şanlıurfa’da 3 kadın, Adana, Çorum ve Manisa’da 2 kadın öldürüldü.

ŞANLIURFA’DA 1 AYDA 3 KADIN CİNAYETİ…

Şanlıurfa’nın Viranşehir İlçesi’nde H.E., boşanmak isteyen eşi 40 yaşındaki Hanife E. ile kızı 20 yaşındaki Sevda E’yi sokak ortasında tabancayla vurarak öldürdü.

Bir diğer kadın cinayeti ise Eyyübiye ilçesine bağlı Topdağı Mahallesi’nde meydana geldi. Suriye uyruklu 22 yaşındaki Zahra Sinol evinde bıçaklanarak öldürüldü.

22 KADINDAN 1’İ ENGELLİYDİ

Açıklanan verilerde bu ayda cinsel şiddet uygulanan 22 kadından birinin engelli olduğu yazılırken, 11 kadının ise sokakta, otobüste, parkta tacize uğradığı da açıklanan veriler arasında. 8 kadın şort giydiği, sigara içtiği için saldırıya uğradı.

Verilerde 27 çocuğun da istismara uğradığı yazıldı. Çocuk istismarları, Aydın, Konya, Ağrı, Mardin, Diyarbakır illeri oldu.

Temmuz ayında öldürülen kadınların yüzde 46’sı şüpheli ölümle sonuçlandı. Öldürülen kadınların yüzde 36’sı kendi hayatına dair karar almak istemesi ve boşanmak istemesi sonucu olduğu bildirilirken, yüzde 7’si ise ekonomik sebeplerle öldürüldüğü bildirildi.

Yine bu ayda öldürülen kadınların yüzde 4’ü koruma altındayken öldürülürken, yüzde 4’ü ise başka kadını korumak isterken öldürüldü.

KADINLARIN YÜZDE 61’İ YAKINLARI TARAFINDAN ÖLDÜRÜLDÜ

Öldürülen kadınların yüzde 29’u 25 yaşın altında genç kadınlardan oluşuyor. Kadınların yüzde 61’i en yakınları tarafından öldürüldü, öldürülen kadınların yüzde 25’i evliydi ve yüzde 32’sinin çocuğu vardı. 19 çocuk da annesiz kalırken bir kadın ise hamileyken öldürüldü.

Advert

İlginizi Çekebilir

Bakan Yanık: “SED’i memur maaş zammı oranında artırdık”

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, ihtiyaç sahibi ailelere çocuklarının okul ve diğer masraflarını karşılamaları için ödenen Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) miktarının memur maaşlarına yapılan yüzde 30 zam oranında artırıl

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan