Anasayfa / TÜM HABERLER / Iraklı Türkmenlere Şanlıurfa Kucak Açtı

Iraklı Türkmenlere Şanlıurfa Kucak Açtı

ŞANLIURFA-(RUHA AJANS)-Irak’ın Telafer kentinden getirilen Türkmen Aileleri Şanlıurfa’nın Karaköprü ilçesi Türkmen Tülmen köyüne yerleştirildi.

Şanlıurfa’ya getirilen ve aralarında çocukların da bulunduğu Türkmenler , Şanlıurfa Türkmenler Birliği Başkanı Hasan Çay tarafından karşılanarak Tülmen kırsal mahallesine yerleştirildi.Irak’ın Telafer kentinden getirilen Türkmen 40 kişiden oluşan 3 aile ile yakından ilgilenen ve barınma sorunlarını çözen Şanlıurfa Türkmen Birliği Başkanı Hasan Çay,Ruha Ajansa şunları söyledi:”Irak’ın Telafer kentinde Daeş’ın zulmünden kaçarak Türkiye’nin farklı şehirlerine yerleştirilen Türkmenlerin bir kısmını Şanlıurfa’ya getirdik. Şanlıurfa’da yine Türkmen köyü olarak bilinen Karaköprü ilçemize bağlı olan Tülmen Kırsal mahallesi’ne aralarında çocukların da olduğu 40 kişilik 3 aile getirdik. Tülmen’e yerleştirdik Yusuf Rastgeledi abimiz sağ olsunlar yer verdi ona da çok teşekkür ederim.Biz burada ailelerin geçimlerini sağlamaları için bir tavuk çiftliği kurduk.Aileler kurduğumuz bu tavuk çiftliğinden günlük geçimlerini sağlıyor.Biz onalara ”Balık yemeyi değil,Balık tutmayı öğrettik”inşallah hiç bir yardım almadan bundan sonra geçimlerini sağlarlar.Ayrıca Kurban bayramı öncesi aileleri ziyaret ederek hayır sahipleri ile birlikte her aileye birer Koç kurbanlık alıp teslim ettik ve çocukların bayramlıklar aldık.Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum.Yusuf Rastgeldi’nin bu duyarlı davranışının herkese örnek teşkil etmesi gerektiğini belirten,Başkan Çay, “Suriye ve Irak’taki iç savaşları hepimiz biliyoruz. Bu savaşlardan kaçıp gelen ve ülkemize sığınan Türkmen kardeşlerimizi yük olarak değil, cana minnet olarak görüyoruz.Bu duyarlı davranışlarından dolayı Yusuf Rastgeldi’ye teşekkür ediyoruz.Bu davranışı diğer İş adamlarımıza da örnek teşkil etmesini temenni ediyoruz.”

Advert

İlginizi Çekebilir

Urfa’da silah kaçakçılığına geçit yok!

Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü yaptığı çalışmalarla kentte silaj kaçakçılığına geçit vermiyor. 6136 SKM suçunun önlenmesine …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan