Anasayfa / TÜM HABERLER / YAŞAM / Atıl binalar için belediyeler girişimde bulunacaklar mı?

Atıl binalar için belediyeler girişimde bulunacaklar mı?

(Ş.URFA-RHA) – Yerel yönetimler kurumsallaşma çalışmalarını bir türlü tamamlayamadı. Edinilen bilgiye göre, Şanlıurfa’da 27 terk edilmiş atıl kamu binası bulunuyor. Bir türlü değerlendirilmeyen binalara hale çözüm bulunmazken yer sorunu yaşayan belediyelerin devreye girmemesi kafalarda soru işareti bırakmaya devam ediyor.

ADAM AKILLI BELEDİYE BİNALARI OLUŞTURULAMADI

İlçe belediyelerin bina sorunu hala devam ediyor. Haliliye, Büyükşehir ve Eyyübiye Belediyeleri’nin derli ve toplu binaları bir türlü oluşturulamadı. Yüz binlerce liralık kira bedelleri ödeyen belediyeler, atıl durumda bulunan kamu binalarına yönelik ne zaman girişimde bulunacakları merakla bekleniyor.

FAHİŞ KİRA BEDELLERİ ALINIYOR İDDİASI

Özel kuruluşlara ait binaları kiralayan belediyeler, her ay ve yıl, fahiş fiyatlarla kira bedeli ödemeye devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi, yeni binanın yer çalışmalarına yönelik çalışmalarını sürdürürken Haliliye Belediyesi’nde herhangi bir hareketlilik bulunmuyor. Eyyübiye Belediyesi’nde de yeni binanın yeri ile ilgili çalışmalar sürüyor.

ÖZEL HASTANELERİN BELİRSİZLİĞİ SÜRÜYOR

Eski Doğum Hastanesi, Haliliye İlçesinde bulunan Harran Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Özel hastanelerden Edessa ve Ursu Hastanesi, eski müze yeri ve diğer atıl durumda binalar ile ilgili bir komisyon oluşturulacak mı?

Advert

İlginizi Çekebilir

Bakan Yanık: “SED’i memur maaş zammı oranında artırdık”

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, ihtiyaç sahibi ailelere çocuklarının okul ve diğer masraflarını karşılamaları için ödenen Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) miktarının memur maaşlarına yapılan yüzde 30 zam oranında artırıl

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan