Anasayfa / TÜM HABERLER / EKONOMİ / Bakan Fakıbaba: Suruç örneği benim hakikaten kalbimi yakıyor

Bakan Fakıbaba: Suruç örneği benim hakikaten kalbimi yakıyor

( ŞANLIURFA – RHA ) Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Kurban Bayramı’nı memleketi Şanlıurfa’da geçirdi. Şanlıurfa’daki vahşi sulama ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Bakan Fakıbaba,”Suruç örneği benim hakikaten kalbimi yakıyor.” dedi.

Bir dizi, temas ve bayram programı için Urfa’ya gelen Bakan Fakıbaba, GAP Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü’nde toplantı düzenledi. Toplantıya Vali Abdullah Erin, Ak Parti Milletvekili Mahmut Kaçar, kurum müdürleri, bakanlık müsteşarları ve çiftçiler katıldı. Bakan Fakıbaba, kentteki tarım sorunlarına çözüm bulmak için çalışmalar sürdürdüklerini belirtti. Fakıbaba, Suruç’taki taban suyu yükselmesiyle ilgili çalışma yapılacağını belirterek o bölge ile ilgili çok ciddi şikayetler aldıklarını ifade etti.

‘KAPALI SİSTEME GEÇMEK ZORUNDAYIZ’

Suruç’taki sulama ile ilgili acil olarak kapalı sisteme geçilmesi gerektiğini vurgulayan Bakan Fakıbaba, şöyle konuştu:”Şanlıurfa’nın geleceği tarım hayvancılık ve gıdadır. Eğer gerçekten toprağa kaybetmek istemiyorsak, toprağın tuzlanmasını istemiyorsak, erozyonu istemiyorsak, toprağımızın başka ülkelere gitmesini istemiyorsak, kapalı sisteme geçmek zorundayız. Kapalı sistem için projeler yapılmalıdır. Bunun için bakanlığımız yüzde 50 destek veriyor. Suruç örneği benim hakikaten kalbimi yakıyor. Suruç problemini çok acı bir problem olarak görüyorum. Suruç’un çok acil bir şekilde düzeltilmesi gerekiyor.

‘SORUN, BAKAN EROĞLU İLE GÖRÜŞÜLECEK’

Devlet katrilyonlar harcadı, maalesef gelen fotoğraflara bakıyorum Suruç’ta yarım metrede su çıkıyor. Bu bizi çok üzüyor. İnşallah Ankara’ya gider gitmez Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu bakanımızla bu konuyu görüşeceğim. Burada çok kısa sürede kapalı sisteme geçmemiz lazım yoksa çok ciddi toprakta kayıplar olacağını ben şimdiden görüyorum.”

‘TARIM ARAZİSİNDE BETONLAŞMAYA GEÇİT VERMEYECEĞİZ’

Şanlıurfa’da son zamanlarda tarım arazilerinde hızla yükselen beton yapılara geçit vermeyeceklerini ifade eden Bakan Ahmet Eşref Fakıbaba, şöyle konuştu:”Tarım arazisinde betonlaşmaya geçit vermeyeceğiz. Burada toprak koruma kurulu kurulmuş ve başkanı da  sayın valimizdir. Bundan sonra çok samimi olarak söylüyorum. Belediye başkanlığından beni tanırlar, tarım arazisine bina yapmayın. Boşuna masraf etmeyin. Neye mal olursa olsun yıkılacaktır. Toprak Kurulu ciddi bir şekilde çalışacaktır. Yine bu projelerde kadınlarımıza da ağırlık vereceğiz.”

Advert

İlginizi Çekebilir

Turkcell’de “Sömestr Heyecanı” yaşanıyor

Turkcell mağazalarında ve Türkiye’nin sadece elektronik ürün satışı yapan ilk pazar yeri platformu Turkcell Pasaj’da sömestr tatiline özel fırsatlar başladı. 26 Ocak’a kadar sürecek “Sömestr Heyecanı” kampanyasında bilgisayar, a

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan