Anasayfa / TÜM HABERLER / YAŞAM / ‘Şanlıurfa’nın 2017 eğitim yatırımlarına 500 milyon TL ek ödenek sağladık’
????????????????????????????????????

‘Şanlıurfa’nın 2017 eğitim yatırımlarına 500 milyon TL ek ödenek sağladık’

Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Şanlıurfa’nın 2017 eğitim yatırımları için 500 milyon TL ek ödenek sağlandığını belirtti.

İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında yapılan protokol doğrultusunda yürütülen Okullarda Güvenli Ortamın Sağlanmasına Yönelik Koruyucu ve Önleyici Tedbirlerin Artırılmasına ilişkin çalışmalar kapsamında İl Milli Eğitim Müdürlüğü sürekli eğitim merkezinde düzenlenen toplantıda konuşan Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, bir buçuk aylık sürede yaptıkları görüşmelerle Şanlıurfa’nın 2017 eğitim yatırımları için 500 milyon TL ek ödenek sağlandığı müjdesini verdi.

2017 yılında bin 342 dersliğin ihale işlemlerinin tamamlanmak üzere olduğunu, bu okulların yapımının genel bütçeden karşılandığını aktaran Vali Erin, şunları söyledi: “Son iki aylık süre içerisinde eğitim öğretim konusunun olmazsa olmaz ilgilenmemiz gereken konular arasında değerlendirerek, iki yıl içerisinde en az 5 bin derslik inşa etmemiz gerektiğini belirledik. Yine her yıl nüfusa paralel bin 300-bin 400 derslik inşa etmek suretiyle, çocuklarımızın Türkiye ortalamalarındaki sınıflarda eğitim öğretime devam etmelerini sağlamayı hedefliyoruz. Milletvekillerimiz ve Bakanlarımızla görüşerek 2017’deki yatırım programına ilave olarak 500 milyon TL’lik yeni bir bütçe sağlamış olduk. Bunun için hızlı bir şekilde proje çalışmaları başladı, ihale hazırlıkları yapılıyor.

2019 yılına geldiğimizde derslik ihtiyacını minimum seviyeye düşürmeyi hedefliyoruz. Ancak temel problemimiz sadece derslik değil. Eskiden beş sınıfın aynı sınıfta eğitim gördüğü dersliklerde iyi öğretmenlerin son derece başarılı öğrenciler yetiştirdiğini görüyoruz. Tek başına ne binamız ne öğretmenimiz ne de velilerimizin gösterdiği çabalar bir sonuç vermez.

Advert

İlginizi Çekebilir

Bakan Yanık: “SED’i memur maaş zammı oranında artırdık”

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, ihtiyaç sahibi ailelere çocuklarının okul ve diğer masraflarını karşılamaları için ödenen Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) miktarının memur maaşlarına yapılan yüzde 30 zam oranında artırıl

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan