Anasayfa / TÜM HABERLER / YAŞAM / Çiftçi, Trambüs Projesi 1. Etap çalışmalarını inceledi

Çiftçi, Trambüs Projesi 1. Etap çalışmalarını inceledi

( ŞANLIURFA – RHA ) Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Modern, rahat ve konforlu bir ulaşım için ulaşım master planında yer alan trambüs projesinin 1. etap çalışmalarını denetledi. Durak çalışmalarını inceleyen Çiftçi, “Toplu taşımada çok önemli bir hizmeti halkımıza sunuyoruz” dedi.

Şanlıurfa’da Büyükşehir Belediyesi ulaşım master planında yer alan trambüs projesinin 1. etap çalışmaları aralıksız bir şekilde devam ediyor. Tarihi Hanlar bölgesi, Balıklıgöl, Şanlıurfa Müzesi, Divanyolu Caddesi, Kapaklı pasajı ve Atatürk Bulvarı güzergahında yer alan 1. etap çalışmaları kapsamında başlatılan durakların inşaat çalışmaları sürüyor.

ULAŞIMDA TASARRUF SAĞLANACAK

Ulaşımda yüzde 70 tasarruf sağlayan, Aküleme sistemiyle çalışan trambüs, gürültü kirliliği neden olmuyor. Tramvay sistemine göre yapılacak olan projede tek fark yerlere ray döşenmeden sistem uygulanacak. Konforlu ve modern taşımacılıkta çevreci, tarihi dokuya zarar vermeyen trambüsle 270 kişi aynı anda bir araçla taşınacak.

PROJE 4 ETAPTAN OLUŞUYOR

4 Etap olan projenin ilk etabı 7 bin 736 metre uzunluğundaki toplu taşıma merkezinden müzeler bölgesi arası olacak. 2’nci Etabı toplu taşıma merkezinden Karaköprü’ye, 3’ncü Etabı toplu taşıma merkezinden Eyyübiye Devlet Hastanesine ve 4’ncü Etabı ise toplu taşıma merkezinden Harran Üniversitesi Osman Bey Kampüsü arasında Yeni Nesil Toplu Taşıma sistemi Trambüs ile ulaşım ağı sağlanacak.

TRAMBÜS PROJESİNDE GÜVENLİK ÖN PLANDA

25 metre uzunluğundaki trambüs araçları, Hat ve Depo binası 52 kamera ile izlenecek, havai hat güvenliği için hat kısa devreleri ve hat, trafo besleme gerilimleri scada ile sensörler yardımcılığı ile anlık olarak izleme merkezinden kontrol edile biliyor. Sisteme Anında bilgisayar vasıtası ile müdahale mümkün olacaktır. Güzergahtaki araçların doluluk, hattaki konumu ve duraklardaki vatandaş sayısı anlık takip edilerek operatiflik kapasitesi arttırılacak.

ÇİFTÇİ, ÖNEMLİ BİR PROJEYİ HALKIMIZA SUNUYORUZ

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, trambüs 1. etap durak çalışmalarını denetledi. Atatürk Bulvarı 11 Nisan Şehir parkı civarında yer alan durak çalışmalarını denetleyen Başkan Çiftçi, yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Şanlıurfa’da modern ve konforlu toplu taşıma sistemi ile halka hizmet vereceklerini ifade Başkan Çiftçi, “Şanlıurfa’da ulaşımı kolaylaştırıyoruz. Daha öncede tanıtımını yaptığımız trambüs projesinde yer alan durak ve turnike inşaat çalışmaları devam ediyor. Enerji nakil hatları ve ışıklandırma sistemi çalışması yapılacak. 4 etaptan oluşan ve 1. etapta yer alan 7 kilometrelik trambüs projesi tarihi bölge olan Balıklıgöl, Divanyolu Caddesi, Haleplibahçe Caddesi arasında yer alacak. Toplu taşımada çok önemli bir hizmeti halkımıza sunuyoruz. Tramvay projemizde daire başkanlığımız tarafından hazırlandı. Herşey Şanlıurfa’ya güzel yakışıyor. Bizler Peygamberler şehri olan Şanlıurfa’ya hizmet veriyoruz. Bunu bir şans, bunu bir sorumluluk ve bunu bir yükümlülük olarak görüyoruz ve her zaman işimizin başındayız. Trambüs projemiz Şanlıurfalılara hayırlı olsun” dedi.

65 YENİ OTOBÜS HİZMETE BAŞLAYACAK

Şanlıurfa ulaşımında yeniliklerini sürdüren Büyükşehir Belediyesi, alımını gerçekleştirdiği 65 adet yeni otobüsle toplu taşımada yeni bir çığır açacak. Kent içi ulaşımda sorunları ortadan kaldırabilmek için çalışmalarını sürdüren Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinin yeni aldığı otobüsler düzenlenecek törenle halka tanıtılacak. Engelli vatandaşların rahat seyahat edebilmeleri için engelli rampası bulunan ve WİFİ hizmetinin de sunulacağı 20 adet 7 metrelik, 25 adet 12 metrelik ve 20 adette körüklü 18 metrelik otobüslerin tanıtımı (11.09.2017) Pazartesi günü saat 17.00’de Haleplibahçe-Şanlıurfa Müzesi önünde düzenlenecek. Başkan Çiftçi, programa tüm Şanlıurfa halkını davet etti.

Advert

İlginizi Çekebilir

Bakan Yanık: “SED’i memur maaş zammı oranında artırdık”

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, ihtiyaç sahibi ailelere çocuklarının okul ve diğer masraflarını karşılamaları için ödenen Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) miktarının memur maaşlarına yapılan yüzde 30 zam oranında artırıl

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan