Anasayfa / TÜM HABERLER / SAĞLIK / Şehir Hastanesi, 2018 Şubat’a kaldı

Şehir Hastanesi, 2018 Şubat’a kaldı

(Ş.URFA-RUHA AJANS) – İl Sağlık Müdürü Erdoğan Duran, yapımı yılan hikayesine dönen ‘Şehir Hastanesi’ ile ilgili Urfa Değişim Gazetesine önemli açıklamalarda bulundu. Duran,” En kısa süre içerisinde teknik detaylar tamamlanacak. Enerji hatları 2-3 ay içerisinde deplase edilecek. Başka bir aksaklık olmazsa Ocak ve Şubat ayı içerisinde hastanenin inşaatına başlanır.”dedi.

Uzun bir süredir Şanlıurfa Şehir Hastanesi ile ilgili bir hareketlik yaşanmadı. Büyük bir beklenti içerisine giren şehir halkı, yetkili ağızlardan müjdeli haber bekliyor. Şehir Hastanesi’nin son durumu ile ilgili İl Sağlık Müdürü Erdoğan Duran, son gelişmeleri paylaştı. Yaşanan sıkıntıların büyük bir kısmının giderildiğini ifade eden Duran,”Şehir Hastanemizin en büyük sorunu ŞUSKİ ve DEDAŞ’ın büyük enerji hatları idi, o araziden temizlenmesi gerekiyor.”dedi.

‘İHALE SÜRECİ TAMAMLANDI, İŞ SÖZLEŞMEYE KALDI’

‘İl Sağlık Müdürlüğü olarak gerekli ihaleyi gerçekleştirdik.’ Firmalardan biri kamu ihale kurumuna itirazda bulunmuş. KİK, İl Sağlık Müdürlüğümüzün lehinde bir karar aldı. İhale sürecini tamamlamış durumdayız. İhaleyi kazanan firma, sözleşmeye davet edildi. 1 haftalık süresi var, sözleşmeyi imzaladığı takdirde işe başlamış olacak, enerji nakil hatlarını deplase etmiş olacak. 2-3 aylık süre içerisinde bu hatlar deplase edilmiş olacak. 33 dönümlük Orman İl Müdürlüğü’ne ait bir yer bulunuyor 1700 yataklı hastanemizin yapılacağı alanda. Orman İl Müdürlüğümüzün daha önce hastane yapılması için bir yer tahsisi bulunuyordu. Yaklaşık 3-4 yıllık süre içerisinde ön tahsis süresi geçmiş oldu. Bu süre içerisinde iptal edilmiş olan ihaleler bulunuyor.

‘ENERJİ HATLARI 2-3 AY İÇERİSİNDE DEPLASE EDECEK’

Ön tahsis süresi dolduğundan dolayı yeniden tahsis sürecine girilmesi gerekiyor. Bununla ilgili teknik çalışmalarımızı yürütüyoruz. Orman İl Müdürlüğü ve valimizin direktifleri doğrultusunda hızlandırılması noktasında ön tahsis işlemlerini hızlandırmış bulunmaktayız, asil sürecine çevirme noktasında çalışıyoruz. Alt yapımızı tamamlamak üzereyiz. Büyükşehir Belediye yetkililerinin hızlandırılması noktasında önemli katkıları oldu. En kısa süre içerisinde teknik detaylar tamamlanarak enerji hatlarını 2-3 ay içerisinde deplase ederek Allah’tan manilik gelmezse başka bir aksaklık olmazsa Ocak ve Şubat ayı içerisinde inşaatına başlanır.”

 

Advert

İlginizi Çekebilir

Çocukları Tehdit Eden Yaz İshallerine Karşı Korunma Önerileri

İshal günde üç ya da daha fazla yumuşak veya sıvı kıvamlı dışkı çıkışı olarak tanımlanır. …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan