Anasayfa / TÜM HABERLER / YAŞAM / Bakan Kaya: Çocuk evleri sitesini Şanlıurfa’mıza kazandıracağız

Bakan Kaya: Çocuk evleri sitesini Şanlıurfa’mıza kazandıracağız

( ŞANLIURFA – RHA) Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, bir dizi ziyaret ve temaslarda bulunmak üzere Şanlıurfa’ya geldi. Bakan Kaya,” Önümüzdeki zamanda da yine bir çocuk destek merkezi kurmayı düşünüyoruz. Bir de çocuk evleri sitesini Şanlıurfa’mıza kazandıracağız.”dedi.

 Bakan Sayan Kaya, Şanlıurfa’da yapılan ve yapılacak olan yatırımlara yönelik bilgi verdi.

‘ÇOCUK EVLERİ SİTESİNİ ŞANLIURFA’MIZA KAZANDIRACAĞIZ’

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı olarak kızların okumasına büyük öncelik verdiklerini belirten Bakan Kaya, ihtiyaç olan ilçelere doluluk oranı göz önüne alınarak kız yurtları yapabileceklerini söyledi. Geçtiğimiz aylarda yurtlarda yaşanan yangın olaylarını hatırlatan Bakan Kaya, mevcut yurtların sıkı şekilde denetlenmesini istedi. Bakan Kaya, Şanlıurfa’da aile birliği ve kültürünün çok köklü olması nedeniyle Huzurevi yerine engelli bakım merkezlerinin kurulması gerektiğini ifade etti. Kaya, şöyle konuştu:“Şanlıurfa’da Bakanlığımızın şiddet önleme ve izleme merkezi, kadın konuk evi, çocuk evleri koordinasyon merkezi, çocuk evleri ile bakanlığımız Şanlıurfalı vatandaşlarımıza hizmetleri en güzel şekilde ulaştırıyor.” diyen Bakan Fatma Betül Sayan Kaya, şunları kaydetti:“Önümüzdeki zamanda da yine bir çocuk destek merkezi kurmayı düşünüyoruz. Bir de çocuk evleri sitesini Şanlıurfa’mıza kazandıracağız. Geçtiğimiz yıllarda 70 ASPİM görevlisi hizmet vermeye başlamıştı, önümüzdeki ay da 68 ASPİM görevlisi alacağız. Aile sosyal destek programı bakanlığımızın en önemli hizmet alanlarından birini yapan sosyal destek elemanlarımızın ev ev, kapı kapı dolaştığı, vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını yerinde tespit ettiği arz odaklı hizmet anlayışımızın en güzel örneğini gösteren bir modelimiz.”

Advert

İlginizi Çekebilir

Bakan Yanık: “SED’i memur maaş zammı oranında artırdık”

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, ihtiyaç sahibi ailelere çocuklarının okul ve diğer masraflarını karşılamaları için ödenen Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) miktarının memur maaşlarına yapılan yüzde 30 zam oranında artırıl

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan