Anasayfa / TÜM HABERLER / SPOR / TFF, Şanlıurfaspor’u haksız buldu

TFF, Şanlıurfaspor’u haksız buldu

ŞANLIURFA-(RUHA AJANS)-Türkiye Futbol Federasyonu uyuşmazlık çözüm kurulu, Şanlıurfaspor eski Teknik direktörü Kemal Kılıç’ın Şanlıurfaspor’dan alacaklarından dolayı uyuşmazlık dosyasını karara bağladı.

 Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Tahkim Kurulu, Şanlıurfaspor ile eski teknik direktör Mustafa Kemal Kılıç arasındaki Uyuşmazlık Çözüm Kurulu’nun 21 Eylül 2017 tarihinde aldığı kararı oy birliğiyle onayladı.

Dün toplanan TFF Tahkim Kurulu, Şanlıurfaspor ile geçen sezonun teknik direktörü Mustafa Kemal Kılıç arasındaki ihtilaf dosyasını ele aldı. Daha önce Uyuşmazlık Çözüm Kurulu’na giden ve Kemal Kılıç lehine sonuçlanan karara itiraz eden Şanlıurfaspor’un bu talebi reddedildi. TFF Tahkim Kurulu, bu konudaki kararını TFF’nin resmi web sitesinde duyurdu. Yapılan açıklama da, şu açıklamalar kaydedildi:”Şanlıurfa Spor Kulübü’nün, teknik direktör Mustafa Kemal Kılıç ile arasındaki uyuşmazlığa ilişkin Uyuşmazlık Çözüm Kurulu’nun 02.06.2017 tarih ve E.2017/201 – K.2017/254 sayılı kararına itirazı incelendi. Yapılan müzakere neticesinde; Uyuşmazlık Çözüm Kurulu kararında usule ve esasa aykırı bir yön bulunmadığı anlaşıldığından, başvurunun reddi ile kararın onanmasına, oyçokluğu ile onaylandı.”

Şanlıurfaspor’un Kemal Kılıç’a alacağının ödemesine oy birliği ile karar verildiği belirtildi. Bu rakamın yasal faiziyle birlikte 140 bin lirayı aştığı tahmin ediliyor.

Konuyla ilgili Ruha Ajans’a konuşan Kemal Kılıç, Şanlıurfaspor’dan hiçbir tazminat talep etmeden ayrıldığını belirterek şunları kaydetti:”Ben Şanlıurfaspor’dan hiç bir tazminat almadan ayrıldım. Ancak benim içerde bulunan ödenmemiş alacaklarım vardı. Şanlıurfaspor bu konuda alacaklarımı ödemedi.Bende doğal Avukatım aracılığıyla Türkiye Futbol Federesyonuna başvurdum.TFF bu konuda beni haklı buldu. Şanlıurfaspor’un itirazını redetti. Bu nedenle paranın faiziyle birlikte ne kadar olduğunu bilmiyorum.Avukatım takip ediyor.”

GİRAY KÜÇÜK: MAALESEF ESKİ HOCAMIZ KEMAL KILIÇ HAKLI

Tahkim kurulunu kararını Ruha Ajansa değerlendiren Şanlıurfaspor Futbol Şube Sorumlusu Mehmet Giray Küçük, şunları kaydetti:”Maalesef bu konuda eski hocamız Kemal Kılıç haklı çıktı.Eski Başkan Bağıban döneminde Teknik direktör Kemal Kılıç’ın sözleşmesi fesh edildi.Ancak Kemal hoca onurlu kulübümüzden hiç bir tazminat talep etmeden ayrıldı.Sadece mevcut alaacaklarını istedi. Şanlıurfaspor bu konuda ödemede bulunmadı.Hoca ise haklı olarak TFF’ye başvurdu ve alacağının tahsilini talep etti. TFF Şanlıurfaspor’un itirazını oy çokluğuyla reddetti ve Kemal Kılıç hocayı haklı buldu.Gönül isterdi ki bu duruma gelmemiş olaydı.Ancak olan oldu.Tahminim 100 Bin TL’nin üzerinde bir alacağı var.”

Advert

İlginizi Çekebilir

EHF Kadınlar Avrupa Kupası çeyrek finalinde Konyaaltı Belediyesi ile İzmir BBSK eşleşti

2022-2023 EHF Hentbol Kadınlar Avrupa Kupası'nın bugün çekilen Çeyrek Final kurasında, Antalya Konyaaltı Belediyesi ile İzmir Büyükşehir Belediyesi eşleşti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan