Anasayfa / TÜM HABERLER / YAŞAM / Büyükşehir otoparkı görülmemiş ilke imza attı

Büyükşehir otoparkı görülmemiş ilke imza attı

(ŞANLIURFA-RHA) Eyyübiye ilçesine bağlı Haleplibahçe Mahallesi’nde bulunan Büyükşehir Belediyesi’ne ait Müze Otoparkı’nda gece araç girişi yasaklandı. Gerekçe olarak vatandaşa otoparkta yangın tüpünün olmadığı söylenirken, otopark yönetimi tarafından tadilatın olduğu söylendi.  

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’ne ait olan Müze Otopark yönetiminin geceleri araç girişini yasaklamasına vatandaşlar tepki gösterdi. Gündüzleri araç girişine açık olan otoparkta daha önceleri gece de araç park edilirken, iki hafta önce gece araç park etme yasaklandı. Otoparkta gece araç park etmenin yasaklanma sebebi vatandaşa yangın tüpü ve kameraların olmadığı söylenirken, otopark yetkilileri ve BELSAN A.Ş. yetkilileri tarafından tadilatın olduğu söylendi. Ancak gerek kundaklama gerekse hırsızlıktan dolayı araçlarını otoparkta bırakmak isteyen vatandaşlar yönetimin aldığı bu karara tepki gösterdi.

ASLAN: ARAÇLARIMIZ SOKAKTA GÜVENDE DEĞİL

Gece otoparka aracını park edememesine tepki gösteren Esnaf Yaşar Aslan, “Biz bu durumdan dolayı Büyükşehir Belediyesi’nden şikayetçiyiz. Önceleri gece vakitlerinde araçlarımızı park ettiğimiz otoparktan çıkarmamızı söylediler. Bu durumda araçlarımızı caddelere, sokaklara park etmek zorunda kalıyoruz. Ancak burada güvenlik olmadığı için tedirgin oluyoruz. Araçlarımızın tekrar otoparka alınmasını istiyoruz. Araçlarımızı çıkartırken gerekçe olarak yangın tüpünün olmadığını söylediler. Kameraların da olmadığını söylediler. Bunun haricinde içeride çalışmaların olacağını belirttiler. Daha önceleri gece araçlarımızı park ediyorduk. 15 gündür bunu yasakladılar. Biz abone olduk, 24 saat boyunca araçlarımızın içeride kalması için anlaştık. Otopark yetkilisine araçlarımızın sokakta güvenli olmadığını söyledim. Bu eksiklikler tamamlanmadan buna izin veremeyiz dediler.” diye konuştu.

‘BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN GÖREVİ PARA KAZANMAK DEĞİL, VATANDAŞA HİZMET ETMEK’

Belediyenin görevinin vatandaşa hizmet etmek olduğunu söyleyen Aslan, “Şu anda saat 07.00 ile 23.00 arasında araç girişi vardır. Saat 23.00’dan sonra hiçbir araç içeride kalamıyor. Buna kaşı çıkınca otopark yetkilisi bana başka otopark göstererek ‘Onlar 180 TL ücret alıyor’ dedi. Ben de burada bulunan otoparkta amaç para kazanmaksa abone ücretlerinin arttırmalarını söyledim. Sokakta araçlarımız güvende değilse ücretin arttırılması daha mantıklı. Ancak Büyükşehir Belediyesi’nin görevi vatandaşa hizmet etmektir, para kazanmak değildir.” ifadelerini kullandı.

OTOPARK YÖNETİMİ ‘TADİLAT VAR’ DEDİ

Otopark yönetimi tarafından otoparkta tadilat olduğu için gece araçların park edilmesinin yasak olduğu söylenirken, otoparkta herhangi bir çalışmanın olmaması gözlerden kaçmadı.

BELSAN GENEL MÜDÜRÜ: OTOPARKTA YANGIN TÜPÜ VAR

BELSAN A.Ş Genel Müdürü Nusret Urmak ise yangın tüpünün olduğunu sadece tadilat nedeniyle gece araç girişinin yasaklandığını, tadilatın bitmesi durumunda yapılacak düzenleme sonrası otoparkın 24 saat boyunca hizmet vereceğini aktardı.

Advert

İlginizi Çekebilir

Bakan Yanık: “SED’i memur maaş zammı oranında artırdık”

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, ihtiyaç sahibi ailelere çocuklarının okul ve diğer masraflarını karşılamaları için ödenen Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) miktarının memur maaşlarına yapılan yüzde 30 zam oranında artırıl

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan