Anasayfa / TÜM HABERLER / SAĞLIK / Sağlıkta şiddete hayır!

Sağlıkta şiddete hayır!

(Ş.URFA-RUHA AJANS) – Son yıllarda özellikle sağlık çalışanlarına yönelik şiddet fazlasıyla arttı. Sağlık kurumlarında ,iş yükünün artmasına bağlı olarak sözlü ve fiziki şiddette buna bağlı paralel olarak arttı. Öz Büro İş Sendikası, Eski OSM Hastanesi önünde toplanarak sağlıkta yaşanan şiddeti kınadı.

KARATAŞ: İŞLEMLERİN TAKİBİNİ YAPMASI ŞİDDETİ CAYDIRICI NİTELİĞİ TAŞIYACAKTIR

Toplanan sendika üyeleri adına basın açıklaması yapan Öz Büro İş Sendikası Başkanı Mahmut Karataş, sağlıkta yaşanan şiddetin son bulmasını da istedi. Karataş, “Son yıllarda kurumumuzdaki iş yükünün artmasından dolayı şiddet olayları artmaktadır. Her geçen gün gerek sözlü gerek fiziki olarak şiddete maruz kalan arkadaşlarımızın sayısı artmaktadır. Halkımızı dil, din, ırk ve mezhep ayrımı yapılmaksızın özverili bir şekilde hizmet eden arkadaşlarımızın fiziki ve sözlü şiddete maruz kalmaları iyi niyet ve ahlaki kurallar dışında bir harekettir. Asgari ücret karşılığında hayatlarını idame ettirmeye çalışan, özverili bir şekilde halkımıza en iyi şekilde hizmet vermeye çalışan arkadaşlarımızın kendini bilmez kişiler tarafından şiddete maruz kalmalarını kınıyoruz. Sağlık Bakanlığı taşeron çalışanlarını beyaz kod uygulamasına dahil etmesi ve failler hakkında ciddi yaptırımlar olması hususunda hukuki iş ve işlemlerin takibini yapması şiddeti caydırıcı niteliği taşıyacaktır. Aynı kurum içinde görev yağan tüm çalışanların ayrım yapılmadan aynı haklara sahip olması çalışma barışını sağlayacağı gibi iş performansını etkileyip daha verimli hizmet verilmesini sağlayacaktır. ” dedi.

‘TAŞERONLARIN HAKKI OLAN KADRONUN VERİLMESİ  İŞÇİ VE ÇALIŞMA BARIŞINI SAĞLAYACAKTIR’

Başkan Karataş hükümetin taşeronlara kadro ile ilgili müjdesine değinirken konuşmasına şöyle devam etti:

“Ayrıca moderne kölelik sisteminin son bulması asıl iş, yardımcı iş ayrımı yapılmaksızın tüm çalışanların daha refah daha insancıl ve sınıf ayrımı yapılmaksızın yaşayabilmesi, tüm hakların eşit olacağı yeni statü uydurmaları ile değil mevcut statüler içine dahil edilerek hükümetimizin seçim beyannamesinde vermiş olduğu sözü ve taşeronların hakkı olan kadronun verilmesi  işçi ve çalışma barışını sağlayacaktır.”

Kalabalık basın açıklamasından sonra olaysız bir şekilde dağıldı.

Advert

İlginizi Çekebilir

Çocukları Tehdit Eden Yaz İshallerine Karşı Korunma Önerileri

İshal günde üç ya da daha fazla yumuşak veya sıvı kıvamlı dışkı çıkışı olarak tanımlanır. …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan