Anasayfa / TÜM HABERLER / DÜNYA / Sınır hattındaki duvar tamamlanmak üzere

Sınır hattındaki duvar tamamlanmak üzere

( ŞANLIURFA – RHA) Şanlıurfa’nın sınır ilçeleri ve diğer illerdeki güvenlik duvarlarını örme çalışmaları bitmek üzere. 911 km’lik güvenlik duvarındaki çalışmaların tamamlanmak üzere olduğu bildirildi.

Suriye’de yaklaşık 7 yıldır süren iç savaş, sınır hattındaki güvenliği alt üst etti. Yüzbinlerce insan Türkiye ve diğer ülkelere sığınma talebinde bulundu. Ayrıca, insan kaçakçıları, teröristler ve diğer gruplar, oluşan otorite boşluğundan dolayı sınırlardan rahat girip çıkmaya başladı. Türkiye, oluşan bu durumlara karşı 911 km’lik sınır hattındaki duvar yapma çalışmalarını hızlandı. Yaklaşık 9 aydır yürütülen çalışmalarda sona gelindi. Sınır hattı boydan boya duvarla kapatıldığında, dünyanın en uzun 3’üncü duvarı unvanını alacak. Çin Seddi ve Meksika-Amerika Birleşik Devletleri sınırından sonra dünyanın en uzun üçüncü duvarı, Türkiye-Suriye sınırına örülmüş olacak.

 ‘SINIRI İNSANSIZ BALONLAR KORUYACAK’

Sınırları ASELSAN’ın insansız balonları koruyacak ASELSAN tarafından geliştirilen insansız balonlar, sınırlardaki terörist faaliyetleri ve kaçak geçişleri tespit edecek. 360 derece keşif ve gözetleme yapabilecek balonlar, her türlü hava koşulunda görev yapabilecek.

Advert

İlginizi Çekebilir

Barış Pınarı Bölgesi, Suriye’nin En Yaşanabilir Yeri Haline Geldi

Barış Pınarı Harekâtıyla terör örgütlerinin işgalinden arındırılarak güvenli hale getirilen Telabyad ve Resulayn’da, Şanlıurfa Valiliği …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan