Anasayfa / TÜM HABERLER / KÜLTÜR-SANAT / Şanlıurfa’ya ‘Kültür’ Ödülü

Şanlıurfa’ya ‘Kültür’ Ödülü

( ŞANLIURFA – RHA) Dokuz Eylül Üniversitesi ve Yaşayan Şehir Komitesi tarafından düzenlenen ‘Şehir Ödülleri’ gecesinde Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, ‘Kültür’ dalında ödüle layık görüldü.

11 bin 500 yıllık geçmişiyle insanlık tarihine ışık tutan Göbeklitpe, Balıklıgöl, Hz. İbrahim’in doğduğu magara, dünyanın ilk üniversitesi Harran, Harran konik kubbeli evler, Doğası ve sahip olduğu güzellikleriyle Cittaslow Uluslararası Koordinasyon Komitesince “Sakin Şehir” ağına dahil edilen “Saklı cennet” olarak da anılan Halfeti, Fırat’ın incisi Birecik, Hanlar ve camileriyle, tarihi dokusu, Moziakleriyle, sıra geceleri ve damak lezzetiyle birçok kültüre ev sahipliği yapan dünyanın en kadim şehri olan Şanlıurfa’ya ‘Kültür’ Ödülü verildi. Dokuz Eylül Üniversitesi ve Yaşayan Şehir Komitesi tarafından düzenlenen ‘Şehir Ödülleri’ gecesinde Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ‘Kültür’ dalında ödüle layık görüldü. İzmir Sabancı Kültür Merkezinde düzenlenen ödül gecesine Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, katıldı. Birçok belediye başkanının katıldığı ödül töreninde Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, ‘Kültür’ ödülünü aldı. Ödül töreninde konuşan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Şanlıurfa’nın bir çok kültür ve medeniyete ev sahipliğini yaptığını söyledi.

TARİHİ GEÇMİŞİ GELECEK NESİLLERE TAŞIYACAĞIZ

Şanlıurfa’nın bir çok medeniyete ev sahipliğini yaptığını ve amaçlarının bu tarihi geçmişi gelecek nesillere taşımak olduğunu belirten Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, “Şanlıurfa, 11 bin 500 yıllık bir tarihi geçmişe sahip, birçok medeniyetlerin iz bırakmış olduğu bir şehir, bu kadar derin tarihi geçmişe sahip olan şehrin ve kültürleriyle iz bırakmış olduğu bu şehirde hepsini muhafaza etmek, korumak ve gelecek nesillere taşımayı bizler bir borç bir emanet olarak görüyoruz. Emanet olarak görmüş olduğumuz bu şehri yaşatma adına da Büyükşehir Belediye Başkanlığımız olarak bir çok kültür projelerine, sokak geliştirme ve restorasyon projelerine, inanç merkezlerimizi düzenleme, derleme ve restorasyon projeleri ve bunun yanında tabiat güzelliklerimizi de korumak ve geliştirmek adına önemli çaba içerisindeyiz. Bizi bu ödüle layık gördüğünüz için bende hem platform üyelerine, Dokuz Eylül Üniversitesi ve Kültür ve Turizm Bakanlığımızın tüm yetkililerine teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Ödül töreni tertip komitesiyle çekilen hatıra fotoğrafıyla son buldu.

Advert

İlginizi Çekebilir

Yaşar ve Beyaz ailesinin mutlu günü

Şanlıurfa Kasr-ı Saadet düğün salonunda iş adamı Abdurahman Yaşar'ın oğlu Yusuf Yaşar Ak parti Eyyübiye …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan