Anasayfa / TÜM HABERLER / Urfa’nın 2018 Yılı Yatırım Programları Konuşuldu

Urfa’nın 2018 Yılı Yatırım Programları Konuşuldu

İl İdare Şube Başkanları toplantısı, Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin başkanlığında, Vali Yardımcıları ve kurum yöneticilerinin katılımıyla Valilik toplantı salonunda yapıldı.

İlgili mevzuatlardan kaynaklanan imza yetkilerinin bir kısmının Vali Yardımcıları, Kaymakamlar ve İl Müdürlerine devredilmesiyle ilgili düzenleme hakkında konuşan Vali Erin, “Arkadaşlarımızın kurumlarıyla ilgili konularda kolaylık sağlayacak, işlerin aksamasının önüne geçecek tedbirler geliştirerek bu yetkiyi kullanmaları konusunda bir düzenleme yaptık. Birçok imzanın artık bize gelmesine gerek yok. İmza yönergesinin uygulamaya geçmesiyle ortaya çıkabilecek aksaklıklar veya devredilmesi gereken başka yetkiler olduğu takdirde onları da devretmeyi düşünüyoruz. Bu yetkiyi devrederken, Vali Yardımcısı ve Kaymakam arkadaşlarımızın ‘yetkiyi devrettim, ne yapıyorlarsa yapsınlar’ gibi bir yaklaşımı benimsemeyecek, daha çok denetime ağırlık verecekler. Devredilen yetkinin kullanımı konusunda arkadaşlarımızın isabetli davranıp davranmadığı hususları titizlikle denetlenecek” dedi.

Kamu kuruluşlarının, devlet büyüklerine ve idareye vereceği, sürekli güncel ve hazır şekilde tutması gereken brifinglerin amacı ve hedefi belli, performans ölçümünü ortaya koyan nitelikte olması gerektiğini belirten Vali Erin, brifinglerin kısa, orta ve uzun vadeli hedefleri ortaya koyabilmesinin önemine işaret ederek, kamu kurum kuruluş temsilcilerinden bu konuda hassasiyet istedi.
Kamu kuruluşlarının, hizmetleri daha ileriye taşıyabilecek yeni bazı tedbirler almak zorunda olduklarını, devam eden ve planlanan yatırımlar konusunda net ve açık raporlar hazırlamalarını isteyen Vali Erin, Şanlıurfa’nın kalkınması ve gelişmesi için 2018 yatırım programında yer alması gereken yeni fikir ve projelerin üretilmesini, bunun için başkalarının müdahale etmesinin beklenmemesi gerektiğini kaydetti.
Türkiye’nin başka illerinde yapılan projelerin de dikkate alınarak, Şanlıurfa’ya ne yapılabileceği konusunda beyin fırtınası yapılmasının önemine işaret eden Vali Erin, “Geleceğe yönelik projeler üretilerek bunları somutlaştırıp, olgunlaştırıp bir proje fikri haline getirmeniz gerekiyor” şeklinde konuştu.
Kamu idaresinin, idareciler şahsında Cumhurbaşkanını temsil eden devlet mekanizması olduğunu belirten Vali Erin, “Bizim devlet geleneğimiz, öyle beş on yıllık bir gelenek değildir. Bin yıllara dayanan bir devlet geleneğidir. Kendi içinde kuralları ve hiyerarşisi vardır. Düzeni vardır. Bu hiyerarşi ve düzenin bozulmasına müsaade etmememiz lazım. Kamu idaresinin görev ve sorumlulukları bellidir. Devlete ve millete hizmet yolunda hizmet gösteren diğer araçların da fonksiyonları bellidir. Bunlar, pratik hayatın getirdiği kargaşa, yokluklar ve bundan kaynaklı müdahaleleri bir tarafa bıraktığımızda hiç birinin diğerinin alanına müdahale hakkının olmadığını biliyoruz. Şanlıurfa’da bu konuda bir iç içe geçmişliğin, alanların birbiriyle girift hale geldiği ve bizlerin de bunu kanıksadığımız, bizim karar vermemiz gereken birçok konuda başkalarının karar vermekte olduğunu ve bizim orada sadece sembolik olarak durduğumuz bir noktada daha dirayetli, vatandaşa hizmete kendini odaklamış, objektif tutum sergileyen, vatandaşa eşit ve adil bir tutuma sahip kamu idaresine tekrar dönüştürmemiz gerekiyor. Sivil toplumun, siyasetin ve diğer toplum kesimlerinin elbette kamuyla işbirliği içinde yapacağı işler var. Ama bu işbirliğinin, hizmeti daha kaliteli ve nitelikli yürütülmesine yönelik geliştirmeye ihtiyaç var. Bu, zaman içerisinde sizin adınıza başkasının karar vermeye başladığı bir noktaya taşındığında sizin varlığınızın meşru gerekçesi kalmaz. Dolaysıyla bu konuda biraz daha görevini, sorumluluğunu, yetkisini bilen ve doğru olduğu noktada bu yetkiyi kullanmaktan çekinmeyen bir kamu yönetimi anlayışına doğru evrilmemiz gerektiğini ifade etmek is

Advert

İlginizi Çekebilir

Urfa’da silah kaçakçılığına geçit yok!

Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü yaptığı çalışmalarla kentte silaj kaçakçılığına geçit vermiyor. 6136 SKM suçunun önlenmesine …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan