Anasayfa / TÜM HABERLER / EKONOMİ / Telefon dolandırıcılarına operasyon: Tutuklamalar var ..

Telefon dolandırıcılarına operasyon: Tutuklamalar var ..

( Ruha Haber Ajansı) İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, telefon dolandırıcılarına operasyon düzenledi. Gözaltına alınan 4 kişiden 2’si çıkarıldığı mahkemenin ardından tutuklanarak cezaevine gönderildi. Soruşturma sürüyor.

Emniyetten yapılan açıklamada,”Asayis Şube ekipleri olarak ülkemiz genelinde iletişim cihazları kullanmak suretiyle aradıkları vatandaşlarımıza kendilerini Polis, Komiser, Başkomiser, Emniyet Amiri, Asker,  Cumhuriyet Başsavcısı, Cumhuriyet Savısı vb… unvanlar kullanarak, mağdurlar üzerinde psikolojik baskı kuran, mağdurları banka şubelerinin içerisine ve ATM cihazlarına yönlendirerek elde edilen hesaplara para yatırmalarını sağlayan şüphelilerin organize bir şekilde hareket ederek bu faaliyetlerini bir meslek haline getirdikleri ve vatandaşların altın ve para gibi değerli eşyalarını temin ettikleri hesaplara havale ettirerek yada önceden belirledikleri adreslerde güvenlik kamerası olmayan sokak içerisine, yol kenarına poşetle bıraktırıp haksız kazanç elde ettikleri ve bu kazancı aralarında paylaştıkları tespit edilmiştir.

Konu ile ilgili olarak 3 ilde meydana gelen ( Çanakkale, Çorum, Sakarya ) İletişim yoluyla dolandırıcılık olayları ile ilgili, Cumhuriyet Başsavcılıklarının  Soruşturmalarına istinaden yapılan detaylı çalışmalar neticesinde 4 Şüpheli şahıs yakalanmış ve 2 şüpheli çıkarıldıkları mahkemece  tutuklanmıştır.”

– Olayla ilgili olarak şahısların ikametlerinde ve üzerinde yapılan aramada 55600TL Nakit para

– 2 adet kirli diye tabir edilen tuşlu telefon elde edilmiştir.” İfadelerine yer verildi.

Advert

İlginizi Çekebilir

Turkcell’de “Sömestr Heyecanı” yaşanıyor

Turkcell mağazalarında ve Türkiye’nin sadece elektronik ürün satışı yapan ilk pazar yeri platformu Turkcell Pasaj’da sömestr tatiline özel fırsatlar başladı. 26 Ocak’a kadar sürecek “Sömestr Heyecanı” kampanyasında bilgisayar, a

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan