Anasayfa / TÜM HABERLER / Suriyeli sanatçılardan “Kardeşlik Zamanı” sergisi

Suriyeli sanatçılardan “Kardeşlik Zamanı” sergisi

“Kardeşlik Zamanı” isimli resim sergisi bugün kapılarını açtı. Suriyeli sanatçıların eserlerinin yer aldığı sergi, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Sergi Salonu’nda Şanlıurfalıların beğenisine sunuldu.
Memur Sen- Eğitim Bir sen öncülüğünde gerçekleştirilen organizasyonun açılışına AB uyum Komisyonu Başkanı Kasım Gürpınar, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Eğitim Bir Sen Şanlıurfa Şube Başkanı İbrahim Coşkun ve AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Christian Berger ve beraberindeki heyet katıldı.
Serginin açılışında bir konuşma yapan Eğitim Bir Sen Şanlıurfa Şube Başkanı İbrahim Coşkun, Memur Sen Eğitim Bir Sen olarak akademik, sosyal ve kültürel hizmetlerinin devam edeceğini söyleyerek “Bu sergimiz 7 tane Suriyeli ressam arkadaşımızın sergisi. Bizler de onlara öncülük yaparak resimlerini siz değerli misafirlerimizle paylaşma amacıyla bu sergiyi hazırladık. Hepinize katılımdan dolayı teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Coşkun’un ardından konuşan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, “Ben tekrar tüm delegasyona, delegasyon başkanına, AB Uyum Komisyonu Başkanımız Şanlıurfa milletvekilimiz Kasım Gürpınar’a katılımlarından dolayı teşekkür ediyorum. Hepimiz sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın organizasyonunda, kadrosunda bir aradayız. Hizmetlerimize devam ediyoruz. Kendilerine çok teşekkür ediyorum” dedi.
“Türkiye’de barış ve güven içerisindeyiz”
Suriyeli sanatçılar adına konuşan Suriyeli Öğretmenler Sendikası Başkanı Hasan El-Beriy, Suriyeli sanatçılar ve öğretmenler olarak bu resim sergisini düzenlediklerini ifade ederek “Suriyeli muhacirler ve yerli kardeşleriniz olarak birlikte organize ettik. Burada bizim gayemiz Suriyeli muhacirlerin sadece iltica eden sığınan bir topluluk olmadıklarını, faaliyetlerini ve duygularını sanatsal bir şekilde anlattıklarını göstermek istiyoruz ve buradan bütün dünyaya şu mesajı vermek istiyoruz: Biz Türkiye’de barış ve güven içerisindeyiz ve Türkiyelilerle kardeşçe yaşıyoruz. Bunun ifadesi olarak bu organizasyonu gerçekleştirdik. Türkiye halkına devletine ve Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkürlerimizi arz ederiz” diye konuştu.
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Sergi Salonu’nda 3 gün boyunca açık kalacak sergide 7 sanatçının toplam 38 eseri bulunuyor.

Advert

İlginizi Çekebilir

Urfa’da silah kaçakçılığına geçit yok!

Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü yaptığı çalışmalarla kentte silaj kaçakçılığına geçit vermiyor. 6136 SKM suçunun önlenmesine …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan