Anasayfa / TÜM HABERLER / Siverek’te Müzik Kursu Sınıfı Açıldı

Siverek’te Müzik Kursu Sınıfı Açıldı

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde faaliyetlerde bulunan Siverek Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü tarafından piyano, bağlama ve birçok enstrümanın bulunduğu müzik sınıfı açıldı.
Siverek Halk Eğitimi merkezi binasında açılan sınıfın açılışını Siverek İlçe Milli Eğitim Müdürü Nuri Kapanoğlu, davetli ve veliler gerçekleştirdi. Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Mahmut Kışlar açılan kurs ile ilgili “Halk Merkezleri genelikle mesleki kurslarla, okuma yazma kurslarıyla veya halk oyunları kurslarıyla anılmaktadır. Biz bunun böyle olmadığını, kültürel ders ve kurlarında verildiği merkezler olduğunu göstermeye çalışıyoruz. Müzik, el sanatları ve buna benzer çeşitli kurların açılabileceğini göstermek istedik ve hem de Siverek gibi büyük bir ilçede olmayan bir müzik sınıfı kurduk. Zaten müzik ruhun gıdasıdır diyoruz, müziksiz bir toplum birçok yönüyle geri kalmış bir toplumdur. İlçe Halk Eğitimi Müdürlüğü olarak çocuklarımızın sanatla, müzikle tanışmaları adına böyle bir çalışma gerçekleştirdik. Bu sınıfımızda piyano başta olmak üzere, gitar, bağlama ve bunlar gibi çeşitli enstrümanlarla yapılan müzik dersleri verilecektir” bilgisini verdi.
Kışlar, tüm gençleri ve müzik meraklıları vatandaşları kursa davet etti.
Siverek İlçe Milli Eğitim Müdürü Nuri Kapanoğlu Siverek’te müziğe dair böylesi bir çalışmaya ihtiyaç olduğunu belirterek, “Ata sözlerimizden biri de, Müziğin ruhun gıdası olduğudur. Gerçekten müzik insan ruhunu dinlendiren çok önemli bir kaynaktır. Müzik hem bedeni ve hem de ruhu dinlendiriyor. Sanat ve müziğin geliştiği toplumlar uygar toplumlar olmuştur, ilçemizde böylesi bir çalışmaya imza attık, inşallah daha da gelişecek ve böylesi çalışmalar çoğalacaktır. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.
Yetkililer kursa devam eden, kursiyerlere kurs sonunda Halk eğitimi Müdürlüğü tarafından sertifika verileceğini belirtti.

Advert

İlginizi Çekebilir

Urfa’da silah kaçakçılığına geçit yok!

Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü yaptığı çalışmalarla kentte silaj kaçakçılığına geçit vermiyor. 6136 SKM suçunun önlenmesine …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan