Anasayfa / TÜM HABERLER / Bakan Tüfenkçi ve Fakıbaba Şanlıurfa Valiliğini Ziyaret Etti

Bakan Tüfenkçi ve Fakıbaba Şanlıurfa Valiliğini Ziyaret Etti

Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, bir dizi inceleme ve temaslarda bulunmak üzere dün akşam memleketi Şanlıurfa’ya gelen Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba ile birlikte bugün kente gelen Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi’yi karşıladı.
Bir dizi inceleme, açılış ve istişarelerde bulunmak üzere Şanlıurfa’ya gelen Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfekçi, havalimanındaki karşılamanın ardından Şanlıurfa Valiliği’ni ziyaret etti.
Valilik şeref defterini imzaladıktan sonra Valilik makamında ağırlanan Bakanların Şanlıurfa’yı ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, “Gümrük ve Ticaret alanında ilimizin sorunlarını dile getireceğiz. Sayın Bakanımızın her zaman olduğu gibi dile getireceğimiz sorunların çözümünde de Şanlıurfa’nın yanında yer alacağından şüphe duymuyoruz. Bu vesile ile ilimize teşriflerinden dolayı tekrar şükranlarımı iletiyor, ziyaretlerinin verimli geçmesini diliyorum” dedi.
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba da Bakan Tüfekçi’nin Şanlıurfa’ya gelmek istediğini belirterek, “Sayın Bakanım, Bakanlığımız olarak Urfa’ya ne yapabiliriz diyerek Şanlıurfa’ya geldiler. Biz AK Parti Bakanları olarak her birimiz bir şehirdeyiz. Mesela Sayın Bakanım dün Edirne’deydi, ben Kars’taydım. Cumhurbaşkanımızdan aldığımız talimatı yerine getiriyoruz. Halkla beraberiz, halkın arasındayız. Milletvekillerimiz, belediye başkanlarımız, il başkanlarımız ile beraber halkımızı dinliyoruz. Milletin partisi olmak kolay değil. Bu anlamda da emeği geçen tüm arkadaşlarıma yürekten teşekkür ediyorum. Şanlıurfalı hemşehrilerim de çok iyi bilsinler, onlar her şeyin en iyisini hak ediyorlar. İnşallah, hak ettikleri şeyi kısa bir süre içerisinde AK Parti hükümeti olarak sağlayacağız. Çünkü 15 yıldan beri çok büyük hizmetler verildi. 15 yıl öncesine baktığımızda Şanlıurfa nasıldı, şimdi nasıl. Aradaki farkı görmemek mümkün değil. Emeği geçen herkese yürekten teşekkür ediyorum. Sayın bakanımıza, bizi bugün onurlandırdığı için teşekkür ediyor, saygılar sunuyorum” şeklinde konuştu.
Gerçekleşen sıcak karşılamadan dolayı Bakan Fakıbaba, Vali Erin, Milletvekilleri ve partililere teşekkür eden Bakan Tüfekçi, “Gerçekten Şanlıurfamız medeniyetin başkentlerinden birisi. İnsanlık tarihinin ilklerini barındıran bir ilimiz. Potansiyelleri itibariyle geleceğin yıldız şehirlerinden biri. Özellikle sınır ili olması, bereketli topraklara sahip olması ve buna dayalı sanayileşme yolunda sağlam adımlar atarak ileriye doğru çok güçlü sinyaller vermesi, ihracatını 2002’ye göre yüzde 196 gibi büyük bir oranda artırarak başarıya imza atmış illerden birisi. İnanıyorum ki önümüzdeki yıllarda ihracatını 1 milyar dolara yaklaştıran bir şehir olarak da Türkiye’de adından söz ettirecek, potansiyeli olan şehirlerimizden birisidir.
Şanlıurfa’nın değişimini, dönüşümünü içerisinde yaşayan kardeşlerimiz görmeyebilir. Dışarıdan gelen her insanın gerçekten burada yapılanları takdir etmesi, buranın bölgenin farklı bir şehri olacağını görmesi önemli.
Kabinede birlikte görev yapmaktan büyük onur duyduğum Tarım Bakanımız Şanlıurfalı. Tarımın da beşiği olan Şanlıurfa’dan böyle bir bakanımızın olması, gelecek adına da bizleri umutlandırmaktadır. Hem Şanlıurfa’nın hem de bölgenin sorunlarını çok iyi bilen bir bakanımız. Sorunların çözümü için de gece gündüz gayret gösteren, bu konuda bizleri de tetikleyen bir ağabeyimiz. İnşallah çalışmalarıyla beraber, Şanlıurfa’nın tarımı ileri bir noktaya gidecek. Üretimin merkezine ticareti de getirdiğimizde, Şanlıurfa çok farklı bir noktada olacak. Çünkü ürettiğiniz malı satamadığınız zaman o ürün sizin değildir. Ürettiğimiz tarım ürünlerinin ticaretini de nasıl geliştiririz diye birlikte çalışıyoruz. İnşallah çok yakında bunu daha da ileriye taşıyacağız ve bundan Şanlıurfa’da nasibini alacak.
Esnaf odalarımızla, borsalarımızla da bir araya gelerek sorunları dinleyecek ve bunlara çözüm üreteceğiz. İlin ve bölgenin sorunlarına ne tür çözümler getirebiliriz diye bugün istişarelerde bulunacağız. İnşallah sonuç itibariyle Şanlıurfamıza, bölgemize ve ülkemize hayırlı sonuçlarla dönmüş oluruz” açıklamalarında bulundu.
Valilik makamında gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Bakan Tüfekçi ve Fakıbaba, daha sonra çinde Şanlıurfa organize sanayi bölgesinde faaliyete giren Çukobirlik Sawgınpress Fabrikasının fabrikasının açılış törenine katıldılar.
Bakanlar, AK Parti İl Başkanlığını ziyaretlerinin ardından Ticaret ve Sanayi Odası yöneticileri ve işadamlarının katılacağı bir istişare toplantısı yapacaklar.

Advert

İlginizi Çekebilir

Urfa’da silah kaçakçılığına geçit yok!

Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü yaptığı çalışmalarla kentte silaj kaçakçılığına geçit vermiyor. 6136 SKM suçunun önlenmesine …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan