Anasayfa / TÜM HABERLER / Başkan Çiftçi ve Yılmaz Kırsalda beton Yol Çalışmalarını İnceledi
Başkan Çiftçi ve Yılmaz Kırsalda beton Yol Çalışmalarını İnceledi

Başkan Çiftçi ve Yılmaz Kırsalda beton Yol Çalışmalarını İnceledi

Büyükşehir Belediyesi, yüzölçümü bakımından Türkiye’nin en büyük 7. ili konumundaki Şanlıurfa’ya kırsal yol bakımından tarihinin en büüyük yatırımını gerçekleştirdi. Büyükşehir Belediyesinin kırsalda yürüttüğü çalışmalar sayesinde özellikle grup yolları ve kırsal mahallelerde büyük değişim yaşanması sağlandı.

Şanlıurfa merkez ilçeleri başta olmak üzere 10 ayrı ilçede alt ve üstyapı çalışmalarını aralıksız sürdüren Büyükşehir Belediyesi ekipleri, kırsal mahallelerde vatandaşların belediyecilik hizmetlerinden eşit ölçüde faydalanmalarını sağlıyor. Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığına bağlı ekipler ile yüklenici firmaların koordineli bir şekilde yürüttüğü çalışmalar kapsamında 13 ayrı ilçe kırsalında 3 yıllık süreçte toplam 3 bin 250 kilometre sathi asfalt serimi işlemi gerçekleştirdi.

2017 YILINDA HEDEF İKİYE KATLANDI

2017 yılı içersinde bin kilometre sathi asfalt sermeyi hedefleyen Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı, kasım ayı başlangıcı itibariyle bu hedefini yaklaşık ikiye katlayarak bin 700 kilometre sathi asfalt sermeyi başardı.

Akçakale, Birecik, Bozova, Ceylanpınar, Eyyübiye, Halfeti, Haliliye, Harran, Hilvan, Karaköprü, Siverek, Suruç ve Viranşehir olmak üzere 13 ayrı ilçede çalışmalarını yaz ayları boyunca aralıksız sürdüren ekipler, kırsal mahalle yollarında büyük değişimin yaşanmasını sağladı.

İLÇE KIRSALLARINDA BETON YOL UYGULAMASINA GEÇİLDİ

İlçe kırsalında 20-25 yıl boyunca hiç bozulmayan yollar inşa etmeyi hedefleyen ve bu kapsamda ‘Beton Yol Uygulamasını’ bu yıl ilk defa hayata geçiren Büyükşehir Belediyesi, bu kez tüm ilçe kırsallarını beton yol ile buluşturdu.

536 KM BETON YOL DÖKÜMÜ YAPILDI

Merkez ilçeler dışındaki en büyük nüfus yoğunluğuna sahip Siverek ve Viranşehir’i ‘Pilot Bölge’ olarak belirleyen Büyükşehir Belediyesi, bu alanlardaki kırsal bölgelere toplamda 536 kilometre beton yol yapımı gerçekleştirdi.

5 BİN 945 KM STABİLİZE YOL, 57 BİN 400 TON ROTMİKS YAMA

Kırsal mahallelerde ulaşım şartlarını iyileştirme çalışmalarını da sürdüren Büyükşehir Belediyesi bu çerçevede ilçe kırsalında 5 BİN 945 kilometre stabilize yol yaparak kırsal mahalleleri çamurdan ve çukurdan kurtardı. Ekipler ayrıca 57 bin 400 ton rotmiks yama çalışması yaptı.

Advert

İlginizi Çekebilir

Urfa’da silah kaçakçılığına geçit yok!

Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü yaptığı çalışmalarla kentte silaj kaçakçılığına geçit vermiyor. 6136 SKM suçunun önlenmesine …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan