Anasayfa / TÜM HABERLER / İl Milli Eğitim:”Haber Külliyen Yalandır”

İl Milli Eğitim:”Haber Külliyen Yalandır”

Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğü bazı basın yayın gruplarından çıkan”Öğrencilerin Yemek Çilesi Pes Dedirtti”başlıklı haberin gerçeği yansıtmadığını belirtti.İl Milli Eğitim müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamada şöyle denildi:

“30.11.2017 Tarihli Milliyet.com.tr haber sitesinde yayınlanan “Öğrencilerin Yemek Çilesi Pes Dedirtti” başlıklı haberin gerçekleri yansıtmadığı kesindir.
Haberde Göbeklitepe İlkokulu olarak adı geçen okulumuzda taşımalı eğitim ve yemek hizmeti verilmemektedir. Basında görüntülerin kullanıldığı okul ise Göktepe İlk ve Ortaokulu olup, 2014 tarihinde okulun bir günlük tadilatta olduğu dönemde (kalorifer peteklerinin boyanması) köyün muhtarı tarafından fotoğraflar çekilmiş ve çekilen fotoğraflar basına verilmiştir.
Basına verilen fotoğraflarla birlikte, haberin müteakip zamanlarda tekrarlandığı tarafımızdan tespit edilmiştir. Haberin yayınlandığı dönemde haberin yapıldığı okul idarecilerinden haberin aslı ile ilgili bilgi Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından büyük hassasiyet gösterilerek alınmış olup, yemeklerin sınıflarda yendiği kalorifer peteklerinin boyanması nedeniyle bir günlük görüntünün muhtar tarafından kullanıldığı belirtilmiştir.
Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak konunun üzerinde hassasiyetle durulduğu, ilimizdeki okullarda öğrencilerimizin en kaliteli şekilde hizmet almaları için gerekenlerin büyük hassasiyetle yapıldığı belirtilmiştir. Ayrıca Şanlıurfa’da hiçbir okulumuzda böyle bir görüntü yoktur olmaması içinde gereken tüm talimatlar okul idarelerine bildirilmiş buna benzer görüntülerin oluşması durumunda okul idarelerine gerekli soruşturmaların açılacağı yazılarımızda belirtilmiştir.
2014 yılında haber yapılıp, yıllar içerisinde tekrarlanarak gündeme getirilen bu durum İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzce büyük üzüntüyle karşılanmıştır.
Konuyla ilgili Okul İdaresi tarafından Muhtar hakkında gerekli hukuki işlemler başlatılmıştır.”

Advert

İlginizi Çekebilir

Urfa’da silah kaçakçılığına geçit yok!

Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü yaptığı çalışmalarla kentte silaj kaçakçılığına geçit vermiyor. 6136 SKM suçunun önlenmesine …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan