Anasayfa / TÜM HABERLER / Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’ne ikinci baskın

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’ne ikinci baskın

Büyükşehir Belediyesi’nde neler oluyor. Bir türlü tüm kesimlerinin ihtiyaçlarına cevap veremeyen Büyükşehir Belediyesi, bugün ayrı bir skandala imza attığı iddia edildi. Sabah saatlerinde canlı hayvan üreticileri, belediyenin kapısına dayanarak kendilerine tahsis edilen yerlerin başkalarına verilmesine tepki gösterdi. Müteahitlere peşkeş çekildiğini iddia eden besiciler, yapılan hatadan bir an önce dönülmesini istiyor.

Geçtiğimiz aylarda hizmet alamadıklarını iddia eden Gölpınar sakinleri Büyükşehir Belediyesi’ne baskın yapmıştı. Bugünde canlı hayvan üreticileri de belediyenin kapısına dayandı, mağduriyetlerinin giderilmesini istedi.

‘FAKIBABA DÖNEMİNDE BİZE SÖZ VERİLDİ’

Canlı hayvan üreticileri, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından Yeni Hayvan Pazarı’nda kendilerine tahsis edilmeyen yerleri, emlakçılara ihale usulüyle verildiğini iddia etti. Belediye önünde toplanan besiciler, Gıda, Tarım ve Havyancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba döneminde kendilerine söz verildiğini hatırlatarak Nihat Çiftçi döneminde verilen sözlerin yerine getirilmediği belirtildi. Kendilerine tahsis edilen yerlerine birilerine peşkeş çekildiğini iddia eden besiciler, belediye başkanlarını göreve davet etti.

‘ET KOMBİNASI ATIL DURUMDA’

Canlı Hayvan Pazarı Derneği Başkanı izzet Çiftçi, gazetecilere yaptığı açıklamada, şunları kaydetti:”Biz buna tepki gösterdik. Bakanımız Fakıbaba, hayvancılığı geliştirmemiz için hır yeri, hayvancılık, besi, yem ve destekleme verilmesini istedi. ‘Yete ki hayvancılık yapın’ dedi. Bizim hayvancılık yapacak yerimiz şu anda mevcut. Ancak bizim yerimizi de bizden almaya çalışıyorlar. Bakanımız Fakıbaba döneminde yapılan 13 milyon liraya mal edilen et kombinesi şu anda atıl durumda. Burada 13 milyon lira heba edildi.

‘ŞU ANDA ÇÖPLÜK DURUMDA’

Urfa halkı, Türkiye halkı bunu biliyor. 13 milyonluk et kombinesini faaliyete koymadan çöplük halinde terk ettiler. Şu anda bizim net olarak bin 200 esnafımız var. Doğu bölgesinin canlı hayvan yönünde liman kenti Urfa’dır. Bütün Batı bölgesine ihracatı Urfa’dan yapıyoruz. Ama bizim elimiz kolumuzu bağlamışlar. Bize destek verilmiyor. 100 arsa yeri mevcut ancak bunlar bize verilmiyor. Bizim talebimiz de bu bölgede hayvancılığın gelişmesi için bu arsaların besicilere verilmesidir.

‘ESNAF OLARAK HEPİMİZ MAĞDURUZ’

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Abdulkadir Açar ile görüştüm. Bu işin yanlış anlaşılma ile bu duruma geldiğini, oluşan bu yanlış durumu kabul etmemizi ve önümüzdeki günlerde bu ihtiyacın karşılanacağını söyledi. Biz de bu durumun düzelmesini bekliyoruz. Benim hayvancılık yapan esnafım mağdur. Bakanımız Ahmet Eşref Fakıbaba’ya da sesleniyorum. Burası kendi ellerinle yaptığın bir yerdir. 13 milyonluk et kombinesi şu anda atıl durumda. Hayvancılığı burada geliştirmek istiyorsak burada yatırım yapılması gerekir. Esnaf olarak hepimiz mağduruz.”

Besiciler, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Abdulkadir Açar ile yaptıkları görüşmenin ardından sessiz bir şekilde dağıldı.

Advert

İlginizi Çekebilir

Urfa’da silah kaçakçılığına geçit yok!

Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü yaptığı çalışmalarla kentte silaj kaçakçılığına geçit vermiyor. 6136 SKM suçunun önlenmesine …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan