Anasayfa / TÜM HABERLER / Yaratılış Kongresi başladı

Yaratılış Kongresi başladı

Prof. Dr. Mehmet Zelka: Yaratılış Kongresi, birlikte yaşama kültürünü oluşturma açısından önemli.

1.Uluslararası Bilimler Işığında Yaratılış Kongresi, Şanlıurfa’da başladı. Üsküdar Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Zelka, tüm insanları ve toplumu ilgilendiren bir konuda bilgi temelli düşünceye katkıda bulunmayı amaçladıklarını söyledi. Prof. Dr. Zelka, “Evrim teorisi tartışılırken görmezden gelinen semavi dinler, bu dinlerin ortak anlayışı olan yaratılış konusunu özgürlükçü ve çoğulcu bir anlayışla eleştirisel olarak tartışılmasını, toplumun geleceğini ve birlikte yaşama kültürünün ruhunu oluşturma açısından önemli buluyoruz” dedi. Prof. Dr. Hasan Akan ise “ Yıllarca ülkemizde hep evrim yanlısı görüşler konuşuldu, yaratılış konusunu bilimsel açıdan anlatabilmemiz için hiç fırsat verilmedi, bu zamana kadar bu yöndeki tebliğ ve bildirilerimiz hep reddedildi, hep alaya alındık, örümcek kafalı denildik. Biz de bu kongreyle kâinatı okumaya çalışacağız” dedi. Üsküdar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan, onursal başkanlar arasında yer aldığı kongrenin ikinci gününde bir konuşma yapacak. Üç gün sürecek kongrede evrim ve yaratılış yurt içi ve yurt dışından çok sayıda bilim insanının katılımıyla ele alınıyor.

Üsküdar Üniversitesi ve Harran Üniversitesi ortaklığında Üsküdar Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Zelka ve Harran Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hasan Akan’ın kongre başkanlığında 1. Uluslararası Bilimler Işığında Yaratılış Kongresi, yurt içinden ve yurt dışından çok sayıda bilim insanının katılımıyla gerçekleştiriliyor.
Harran Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Büyük Amfi’de başlayan ve 2 Aralık 2017 tarihine kadar devam edecek kongrede yurt içi ve yurt dışından çok sayıda bilim insanı ve konunun uzmanları bir araya geliyor. Kongrenin davetli konuşmacıları arasında Üsküdar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan da bulunuyor.
Kongrenin onursal başkanları arasında Prof. Dr. Nevzat Tarhan’ın yanı sıra Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi ve Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Taşaltın yer alıyor.
Prof. Dr. Mehmet Zelka: Darvinizm bilimle değil zorla kabul ettirilmeye çalışılmıştır
Üsküdar Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Zelka, kongrenin açılış konuşmasında yaratılış konusunu ilmi çerçevede ele alacaklarını söyledi. Pozitivist düşüncenin 19’uncu yüzyılda özellikle gelişme göstermeye başladığını ve günümüzde bu düşüncede olan hiçbir inanca bağlı olmayan insanların sayısının 1.1 milyar civarında olduğunu belirten Zelka, “Adeta bir üçüncü din gibi çok sayıda insanın maalesef cenabı hakka inanmadığını görüyoruz. Böyle bir düşüncede maddenin yaratıcı kabul edildiği, Pozitivist felsefi düşünce insan başta olmak üzere yeryüzündeki varlıkları evrimle ve tamamen tesadüfi tabiatın eseri olarak silsile halinde birbirinden meydana geldiği iddia edilmiş hatta bu görüş sorgulanamaz ve kritiği yapılamaz bir tabu şeklini almıştır. Bilindiği gibi bilim tabulara dogmalara karşıdır. Pozitivizmin dogma haline getirdiği Tanrısızlığı sorgulanamıyor ve sorgulanmıyor. Darvinizm bazılarının ifade ettiği gibi gerçek bilimle değil, kanıtlanmış delillerle değil, dayatma ile insanlara kabul ettirilmeye çalışılmıştır. Birçok ülke okullarda evrim teorisini adeta gizli belirlenmiş bir yasaya bağlı olarak okuturken yaratılıştan bahsetmek bile suç sayılıyor. Başta Avrupa ülkeleri ve ABD’de olmak üzere birçok ülkede evrim teorisine inanmayan bilim insanı üniversitede görev alamıyor” diye konuştu.
Prof. Dr. Zelka: Evrimi kabul etmeyen akademisyenlerin ilerlemeleri engellendi
Prof. Dr. Mehmet Zelka, ülkemizde bir dönem evrimin herkesin kabul etmesi gereken bir kanun haline getirilmeye çalışıldığını belirterek evrimi kabul etmeyen akademisyenlerin ilerlemelerinin engellendiğini, bazılarının da görevlerinden uzaklaştırıldığını söyledi. Yaşanan gelişmeler nedeniyle yaratılış konusunda akademisyenlerin çalışmalar yaptığını belirten Prof. Dr. Zelka, bu kongrenin de bu çalışmalardan biri olduğunu kaydetti.
Bilimdeki son gelişmeler ışığında evrim ve yaratılış konusunun sadece ülkemizde değil gelişmiş demokrasilerde de tartışıldığını belirten Prof. Dr. Mehmet Zelka, “Zira kâinatın ortaya çıkışını ve yapısını evrim kuramıyla izah etmek eskisi kadar kolay olmamaktadır” dedi.
Prof. Dr. Mehmet Zelka, “Bilimin ulaştığı noktada hem bilimin sınırlılığını hem de bilim adına diğer tüm insani tecrübeleri inkâr eden anlayışların sınırlılığını daha iyi anlıyoruz. Ömrünü Ateizmi savunmakla geçiren bazı düşünürlerin alemin akıl sahibi biri tarafından yaratıldığını kabul etmeleri önemlidir. Zira bu sonuca kutsal metinlerden hareketle değil, yine bilimin onlara sunduğu verilerle ulaşılmıştır. Bu kişilerin Hıristiyan Müslüman olup olmamaları, ahirete inanıp inanmamaları kendilerinin bileceği bir husustur. Önemli olan bilim ya da bilimsellik adına dini ve manevi değerleri küçümseme, dışlama ve saldırma döneminin geçmişe ait bir şey olarak kalmasıdır. Bilimin ve dinin farklı dilleri ve yöntemlerinin olduğu bugün daha iyi bilinmektedir.” dedi.
Dinin sahi olarak yaşaması
Prof. Dr. Zelka: Bilgi temelli düşünceye katkıda bulunmak istiyoruz
Üsküdar Üniversitesi olarak yaratılış sempozyumuna destek verirken tüm insanları ve toplumu ilgilendiren bir konuda bilgi temelli düşünceye katkıda bulunmayı amaçladıklarını söyledi. Prof. Dr. Mehmet Zelka, “Evrim teorisi tartışılırken görmezden gelinen semavi dinler bu dinlerin ortak anlayışı olan yaratılış konusunu özgürlükçü ve çoğulcu bir anlayışla eleştirisel olarak tartışılmasını toplumun geleceğini birlikte yaşama kültürünü oluşturma açısından önemli buluyoruz” dedi.
Prof. Dr. Hasan Akan: Kâinatı okumaya çalışacağız
Harran Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hasan Akan da açılış konuşmasında toplantıya katılan aydınların yaratılış gerçeğini bilimler ışığında anlatacaklarını belirterek yaradanın varlığını bilimsel bir dille ortaya koyacaklarını söyledi
Prof. Dr. Hasan Akan, insanın var olma nedenini sorgulayıcı bir fıtratta olduğunu belirterek “İnsanlar var olduğu süreç boyunca bu konuyla ilgili hep sorular sormuşlar ve bu sorular sonucunda bilimin ortaya çıktığını görüyoruz. Yıllarca ülkemizde hep evrim yanlısı görüşler konuşuldu, yaratılış konusunu bilimsel açıdan anlatabilmemiz için hiç fırsat verilmedi, bu zamana kadar bu yöndeki tebliğ ve bildirilerimiz hep reddedildi, hep alaya alındık, örümcek kafalı denildik. Allah’ın varlığını ve birliğini bu kongreyle duyuruyoruz. Biz de bu kongreyle kâinatı okumaya çalışacağız” dedi. Prof. Dr. Hasan Akan, yaratılış kongresinin Peygamberler Şehri Şanlıurfa’da gerçekleştirilmesinin çok anlamlı olduğunu söyledi. Prof. Dr. Hasan Akan, bu kongrenin inançlı akademisyenleri münevverleri şevke ve gayrete getirdiğini, tüm İslam coğrafyasındaki kardeşleri de bir araya getirdiğinin altını çizdi.
Müftü İhsan Açık: “Bazı insanların maymunlaştığına inanıyorum”
Şanlıurfa İl Müftüsü İhsan Açık ise böyle bir sempozyuma ev sahipliği yapmaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi. Açık, kâinatın ve insanın Allah tarafından yaratıldığına inandığını ve iman ettiğini belirterek “Özellikle insanların maymundan geldiğine inanmıyorum. Ama şuna inanıyorum bazı insanların maymunlaştığına inanıyorum” dedi.
Isparta Milletvekili Sait Yüce de evrim teorisinin bilimsellikten uzak olduğunu vurgulayarak “Bu batıl inanç sitemine göre her şey tesadüf eseridir. Her şey kendi nefsi için çalışır. Güçlü olan kazanır güçsüz olan mücadeleyi kaybeder. Bu batıl inanç sitemi sadece biyoloji derslerinde kalmamış günümüzde gazetelerden ansiklopedilere felsefeden politikaya kadar her alana yayılarak bir habis ur halini almıştır. Bu habis urdan kurtulmanın tek bir çaresi vardır o da yüzyıllar boyunca insanlığa fazilet öğretmiş İslam medeniyetine hayat veren değerleri tekraren hayatın bütün saflarna hâkim hale getirmektir” dedi.
Yaratılış üç gün boyunca konuşulacak
Harran Üniversitesi Rektör vekili Prof. Dr. Burhan Akpınar’ın da konuşma yaptığı kongrede üç gün boyunca Nobel ödüllü bilim insanı Prof. Dr. Aziz Sancar’ın “Ben Müslümanım ve Allah’a inanıyorum. Evrime inanmak gibi bir şey yoktur, Evrim bir gerçektir ve inanç meselesi değildir.” sözleri üzerine tekrar tartışma konusu olan evrim teorisinin yanı sıra önemli konular da tartışılacak.
Kongrenin konuları arasında “Kur’an ışığında yaratılış gerçeğinin değerlendirilmesi”, “Müspet bilimler ışığında yaratılış gerçeği”, “Evrimci görüşün sorgulanması”, “Yaratılışın gaye ve hikmetleri”, “Yaratıcıyı tanıma ve anlama”, “Ders kitapları müfredatının yaratılış gerçeği açısından değerlendirilmesi”, “Basın, medya ve belgesellerde yaratılış gerçeğine bakış” yer alıyor.

Advert

İlginizi Çekebilir

Urfa’da silah kaçakçılığına geçit yok!

Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü yaptığı çalışmalarla kentte silaj kaçakçılığına geçit vermiyor. 6136 SKM suçunun önlenmesine …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan