Anasayfa / TÜM HABERLER / Destek Protokolü İmzalandı
Destek Protokolü İmzalandı
Şanlıurfa,Destek Protokolü İmzalandı

Destek Protokolü İmzalandı

Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin’in girişimleri ile çeşitli projelere maddi destek sağlamak amacıyla GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı (GAP BKİ) ve bazı kurum kuruluşlar arasında protokol imzalandı.

Valilik toplantı salonunda gerçekleşen protokol imza törenine, Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Sadrettin Karahocagil, Vali Yardımcısı Ufuk Akıl, Harran Kaymakamı Ömer Faruk Çelik, Harran Belediye Başkanı Mehmet Özyavuz, İl Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Turan, Halk Sağlığı Müdürü M. Yaşar Şimşek, İl Kültür ve Turizm Müdürü Aydın Aslan, OSM Müdürü Yunus Emre Aksu, Evren Sanayi Sitesi Kooperatif Başkanı Mustafa Arslan ile kooperatif yönetim kurulu üyeleri katıldı.

İmzalanan protokoller gereği, Şanlıurfa Valiliği tarafından hazırlanan Şanlıurfa’daki uyuşturucu madde kullanımı ve risk etmenlerinin belirlenmesine yönelik araştırma ve uygulama projesi, Evren Sanayi Sitesi’ndeki çıraklık eğitim merkezinin yüksek teknoloji mesleki ve teknik eğitim merkezine dönüştürülmesi, Harran kümbet evi restorasyonu ve butik otele dönüşüm projesi ile Harran Gözlem Evi (Rasathanesi) projeleri GAP BKİ’nin sağlayacağı finansman ile uygulanacak.

VALİ ERİN: ŞANLIURFA’YA HAYIRLI OLSUN

GAP İdaresinin, bölgenin ekonomik ve sosyal kalkınmasına yönelik en büyük araçlardan biri olduğunu ifade eden Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, GAP İdaresinin kadrosundaki uzmanları, elindeki sermayesi ve bölgeyi tanıyan yapısıylaçok daha fazla istifade edilebilecek kurumlardan bir tanesi olduğunu söyledi.

Hızlı bir şekilde hazırlanan projelerin onay merciinin Kalkınma Bakanlığı olduğunu bu vesile ile Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan’a da Şanlıurfalılar adına teşekkür eden Vali Erin, uyuşturucu ile mücadelenin bu kapsamda yapılacak ve çok önemsedikleri bir faaliyet olduğunu belirterek, “Dağınık bir şekilde, çeşitli kamu kuruluşları ve STK’ların bu alanda mücadele anlamında yürüttüğü çalışmalar var. Ancak bunların birleştirilmesi ve daha bütüncül bir yaklaşımla ele alınması, mevcut durumun ortaya konması, karşı karşıya olduğumuz tehlikenin büyüklüğünün tespit edilmesi ve ona göre oluşturulacak yeni bir politika bağlamında mücadelenin kurumsallaştırılmasına ihtiyaç vardı. Biz de ilgili kamu kurum kuruluşlarını da bir araya getirerek, diğer ilgili tarafların da görüşlerine başvurup, saha araştırmaları yapacak, madde bağımlısı gençlerimizin sayısını tespit edecek, hem önleyici hem de tedavi edici yeni bir teknik ortaya koyacağız. Bu çalışma bittiğinde Şanlıurfa üzerinde başarıyla uygulanmasını beklediğimiz bir konsept ortaya çıkmasını umuyoruz. Ona göre de kamunun, özel sektörün ve sivil toplumun görev ve sorumluluklarının daha net göründüğü, önümüzdeki tehlikeyi daha net tanımlayabileceğimiz, çözümüne ve ortadan kaldırılmasına yönelik tedbirleri uygulayabileceğimiz bir çalışma olacak. Bu projeden beklentimiz çok. Bütçesi çok büyük olmasa da çıktıları itibariyle büyük beklentiler içinde olduğumuz bir projedir” dedi.

İmzalanacak diğer protokoller doğrultusunda gerçekleşecek projeler hakkında da bilgiler veren Vali Erin, genç ve dinamik nüfusa sahip olan Şanlıurfa’da bu nüfusun eğitilmesi, yeterli donanıma kavuşturulması anlamında teknik ve mesleki eğitim çalışmalarının önemine değinerek, “Bu çalışmalara Evren Sanayi Sitesi kooperatif başkanımız Mustafa Arslan bey ile başladık. Çoğu eskimiş araç gereçlerden oluşan mesleki eğitim merkezinin günün şartlarına göre yenilenmesine ihtiyaç olduğuna kanaat getirdik. O projeye de 2,5 – 3 milyon TL kadar bir kaynak tahsis edilmiş oldu. Bu da çok önemsediğimiz bir projedir. Bunun devamında yine organize sanayi bölgesi içerisinde Kalkınma Bakanlığımızın desteklediği bir proje var. Orada ayırdığımız alanı birden fazla merkez oluşturmak suretiyle genç nüfusumuzun uluslararası geçerliliğe sahip meslek sertifikalarına sahip olmasını sağlayacak, uygulamalı eğitimlerle oradan çıktıklarında sadece Türkiye’de değil, dünyanın her tarafından mesleklerini icra edebilecek nitelikli personeller yetiştirmeye yönelik çalışmalarımız var. OSB’deki projemiz de tamamlanmak üzere. Şu anda onay aşamasında. O da gelirse 5.1 milyon TL’lik bütçe ile ilk uygulamayı biz başlatacağız, ondan sonra da özel sektördeki kardeşlerimizin eğitimini gerçekleştirecek birden fazla binadan ve dersliklerden oluşan bir eğitim kampüsü oluşturmayı hedefliyoruz” dedi.

İmzalanan protokol ile Harran’ın da iki proje ile desteklendiğini ifade eden Vali Erin, Harran’daki gözlemevi ve butik otel projesinin de bu protokolle hayata geçirileceğini kaydederek, “Bu projelerle, zaten değerli olan Harran’a artı bir değer katmış, mesafe almış olacağız” diye konuştu.

Vali Erin, projelerin hazırlanmasında emeği geçen başta Vali Yardımcısı Ufuk Akıl ve diğer kamu çalışanları ile GAP BKİ Başkanı Sadrettin Karahocagil’e teşekkür ederek, projelerin Şanlıurfa’ya hayırlı olmasını diledi.

 

GAP BKİ Başkanı Sadrettin Karahocagil de imzalanan protokol ile oldukça güzel projelerin destekleneceğini belirterek, “Uyuşturucu madde bağımlılığı ile ilgili bir projemiz var, yine sanayimize yönelik çıraklık ve mesleki eğitim merkezimizin altyapısını iyileştireceğiz, Harran’da iki projemiz uygulanacak, küçük de olsa etkili olacağına inanıyoruz. Biri Harran kümbet evi restorasyonu ve butik otel dönüşüm projesi, diğeri de Harran rasathanesi. Bu projelerin hepsi kısa zamanda hazırlandı ve sunuldu. Emeklerinden dolayı Sayın Valime öncelikle teşekkür ediyorum. İnşallah onun gözetiminde ve denetiminde kısa sürede uygulanacak ve başarılı olacaktır. Projeyi hazırlayan arkadaşlarımıza, il müdürlerimize, Vali Yardımcılarımıza ve Kaymakamlarımıza teşekkür ediyorum. İnşallah birlikte uygulayıp başarılı sonuçlar alacağız. Gelecek sene de bu çalışmalarımız devam edecek. Bu çalışmalara katkı verdiğiniz için hepinize teşekkür ediyorum” dedi.

 

ARSLAN: ŞANLIURFA’NIN SANAYİSİ İÇİN GEREKLİYDİ

İmzalanan protokolle hayata geçirilecek olan Çıraklık Eğitim Merkezi’nin modern teknolojilerle yeniden düzenlenmesi projesinin, Şanlıurfa sanayisinin geleceği için oldukça önemli olduğunu belirten Evren Sanayi Sitesi Kooperatif Başkanı Mustafa Arslan ise, çıraklık eğitim merkezinde 1940 model makinelerle eğitim verildiğini, bu proje ile mevcut piyasada kullanımı başlayan yeni teknolojilerin eğitimlerinin verilmeye başlanacağını ve burada eğitim alan elemanların iş konusunda büyük tecrübe edineceklerini söyledi. Eski teknolojilerle verilen eğitimin Urfa’ya ve Türkiye’ye herhangi bir faydasının olmadığını hatırlatan Başkan Arslan, bu projenin hayata geçmesinde emeği geçen başta Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin ve GAP BKİ Başkanı Sadrettin Karahocagil’e teşekkür etti.

Advert

İlginizi Çekebilir

Urfa’da silah kaçakçılığına geçit yok!

Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü yaptığı çalışmalarla kentte silaj kaçakçılığına geçit vermiyor. 6136 SKM suçunun önlenmesine …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan