Anasayfa / TÜM HABERLER / SİYASET / Büyükşehir’den engellilere negatif ayrımcılık

Büyükşehir’den engellilere negatif ayrımcılık

(Ruha Haber Ajansı) – Bugün 3 Aralık Dünya Engelliler Günü iken Büyükşehir Belediyesi’nin engellilere verdiği değer bir kez daha ortaya çıkmış oldu.

Şehrin mimarisinde engellilere yer vermeyen Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi artık protokolde bile engellileri yok sayıyor. Her defasında engellilere değer verdiğini söyleyen ancak eylemlerinde bunun tam tersi hareket eden Büyükşehir Belediyesi, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla bugün belediye önünde program düzenledi. Programda herhangi bir sorun olmazken, protokol konuşmalarında ise olan oldu.

Öyle ki günün kendileri için büyük anlam taşıyan engellilere söz hakkı tanınmaması içler acıttı. Bürokrasi konuşmaların yaptıktan sonra program bitişi verildi. Yaşanan engellilere söz verilmemesi aslında Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çifti ve kurumunun engelli vatandaşlarıma verdiği değer de ortaya çıkmış oldu.

ENGELLİLER DAİRE BAŞKANLIĞI NEDEN YOK?

Kentte yaptığı imarda engellileri yok sayan, 3 Aralık Dünya Günü’nde engellilere söz hakkı tanımayan Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’nin yaptıkları bununla da sınırlı değil. Çevre illerde bulunan Büyükşehir Belediyeleri’nde Engelliler Daire Başkanlığı bulunurken, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’nde böyle bir durum söz konusu değil. Hal böyle olunca Büyükşehir Belediyesi’nin engellilere verdiği değer sözden öteye geçmiyor.

Advert

İlginizi Çekebilir

İl Başkanı Kırıkçı: Bunun dışındaki hiç bir iddia gerçeği yansıtmıyor

(RHA AJANS/RHA) – Ak Parti İl Başkanı Abdurrahman Kırıkçı,"MKYK üyemiz ve İl koordinatörümüz gözetiminde AK …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan