Anasayfa / TÜM HABERLER / YAŞAM / Engelli Dostu Başkan Mehmet Ekinci

Engelli Dostu Başkan Mehmet Ekinci

( Ruha Haber Ajansı) Engellilere pozitif ayrımcılık söylemini ilk günden itibaren hayata geçiren Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, 3 Aralık Dünya Engelliler gününde de engelli Özlem Kaplan’ı ziyaret edip, akülü tekerlekli sandalye verdi.

Engellilere pozitif ayrımcılık söylemini ilk günden itibaren hayata geçiren Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, 3 Aralık Dünya Engelliler gününde de engelli Özlem Kaplan’ı ziyaret edip, akülü tekerlekli sandalye verdi.

Sosyal Belediyecilik alanındaki faaliyetleriyle kamuoyundan takdir toplayan Eyyübiye Belediyesi, dezavantajlı gruplara yönelik farkındalık çalışmalarını sürdürüyor.  Göreve geldiği ilk günden itibaren ‘Engellilere pozitif ayrımcılık’ düsturuyla hareket eden Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, kamuoyunda ‘Engelli Dostu Başkan’  olarak ta biliniyor. Eyyübiye ilçe sınırları içerisinde bulunan engellilere yönelik, akülü tekerlekli sandalye dağıtımını sürdüren Eyyübiye Belediyesi, şimdiye kadar gelen taleplerin yüzde doksanını karşılamış durumda. Eyyübiye Belediyesi Sosyal İşler Müdürlüğüne başvuran 394 kişinin talebine karşılık veren Eyyübiye Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü ekipleri son olarak, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci’nin de katılımıyla 13 yaşındaki Özlem Kaplan’a da akülü tekerlekli sandalye verdi. Geçirdiği hastalık nedeniyle iki ayağı kesilen ve anne-babası ayrı olan Özlem, anneannesiyle yaşıyor. 13 yaşındaki Özlem’i ziyaret eden ve akülü tekerlekli sandalyesini veren Başkan Ekinci’nin küçük Özlem’le samimi sohbeti görülmeye değerdi. Hem Başkan Ekinci’nin hem de küçük Özlem’in esprileri, çevredekileri de kahkahaya boğdurttu. Küçük Özlem’in henüz eğitim hayatına başlamadığını öğrenen Başkan Ekinci devreye girip, Eyyübiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Demir’i telefonla arayarak küçük Özlem’e yardımcı olmalarını istedi. Başkan Ekinci’nin bu davranışı hem Özlem Kaplan’ı hem de ailesini oldukça mutlu etti. Ailenin çocuklarıyla da yakından ilgilenen Başkan Ekinci, çocuklara da çeşitli hediyelerde verdi.

Eyyübiye Belediyesi olarak sosyal belediyecilik konusunda çalışmalarının devam edeceğini belirten Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, dezavantajlı gruplara yönelik yardımlarının süreceğini ifade etti. Başkan Ekinci,” 3 Aralık Dünya Engelliler günü nedeniyle engelli kardeşimizi ve ailesini ziyaret ettik. Eyyübiye Belediyesi bu tarz sosyal sorumluluk gerektiren projelerde, sosyal belediyecilik konusunda üzerine düşeni fazlasıyla yapan bir belediye. Bu güne kadar yaklaşık 400 adet gerek akülü gerekse de manuel tekerlekli sandalyeyi  kardeşlerimize ulaştırdık. Yine engelli kardeşlerimizin diğer taleplerini de imkanlar dahilinde gidermeye çalıştık, çalışıyoruz. Bu talepler bazen evlerin engelsiz ev haline dönüştürülmesi konusu olabilir bazen evlerin bakım onarımı olabilir bazen de gıda yardımı şeklinde süreklilik arz edecek çalışmalarla onlarla birlikte olmayı sürdürüyoruz. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle de Özlem kızımızın akülü tekerlekli sandalye talebini yerine getirdik. Eğitim konusunda da kendisine yardımcı olacağız. Kızımızın eğitim hayatına başlaması için gerekli çalışmaları da yapacağız. Bu vesileyle de bir engelli kardeşimizin daha sıkıntısını gidermiş olacağız. Bu vesileyle 3 Aralık Dünya Engelliler gününün tüm engellilerimiz için önlerindeki engellerin kaldırılması adına yapılacak çalışmaların iyi sonuçlanmasını diliyorum. Engellilerimize yönelik gerek yerel yönetimlerin çalışması gerekse de merkezi hükümetimizin çalışmasıyla artık engelli kardeşlerimizin sıkıntıları giderilmiş olunuyor. Bir kez daha 3 Aralık Dünya Engelliler Gününü kutluyorum. “dedi.

Engelli Özlem Kaplan ise,” Başkanımız beni çok mutlu etti. Allah ta onu mutlu etsin. Ben kendisine çok teşekkür ederim. Okumayı çok istiyordum. Başkanımız bu konuda da bana yardımcı olacak. Allah kendisinden bir kez daha razı olsun. “dedi.

Advert

İlginizi Çekebilir

Bakan Yanık: “SED’i memur maaş zammı oranında artırdık”

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, ihtiyaç sahibi ailelere çocuklarının okul ve diğer masraflarını karşılamaları için ödenen Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) miktarının memur maaşlarına yapılan yüzde 30 zam oranında artırıl

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan