Anasayfa / TÜM HABERLER / YAŞAM / Üniversitelileri istihdam etti, ya belediyeye doldurduğu vasıfsızlar ne olacak?

Üniversitelileri istihdam etti, ya belediyeye doldurduğu vasıfsızlar ne olacak?

Ak Parti’nin kendi Büyükşehir Belediye Başkanlarını görevden almaya başlaması ile birlikte Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi’yi korku sardı. Görevden alınma korkusuyla göz boyama çalışmalarını artıran Çiftçi, bugünde 20 üniversite mezununu işe aldı. Üniversitelilerin işi alınması kamuoyunda olumlu karşılanırken geçtiğimiz dönemlerde torpille, SKM ve diğer yöntemlerle belediyede doldurulan vasıfsızlara ise tepki vardı.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ile Harran Üniversitesi arasında geçtiğimiz yıl yapılan protokolle 2016-2017 yılı eğitim-öğretim yılında kendi bölümlerinden derece ile mezun olan gençler, Büyükşehir Belediyesi’nde iş başı yaptı.

İş hayatının ilk gününde gençlerle bir araya gelerek ‘hayırlı olsun’ dileklerinde bulunan Nihat Çiftçi, “Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi olarak başta ilimizdeki diğer kurum ve kuruluşlar olmak üzere tüm illere de örnek teşkil etmesini temenni ettiğimiz bu çalışma ile kendi memleketimizin çocuklarına istihdam sağlamış oluyoruz !!!” dedi.

BÜYÜKŞEHİR, BORÇ BATAĞINA MI SÜRÜKLENİYOR?

Öte yandan yerel seçimlere 2 yıldan az bir süre kalınca belediye başkanlarını, milletvekillerini ve diğer yöneticilerini korku sardı. Vatandaşların gözünü boyamaya çalışan siyasetçilerin dersini seçmenlerin vermesi bekleniyor. Ayrıca borç batağına sürüklenen belediyenin borç durumu hakkında Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, geçtiğimiz günlerde düzenlendiği basın toplantısında basın mensuplarının sorularını yanıtsız bırakmıştı.

Kaynak: Urfagaphaber.com

Advert

İlginizi Çekebilir

Bakan Yanık: “SED’i memur maaş zammı oranında artırdık”

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, ihtiyaç sahibi ailelere çocuklarının okul ve diğer masraflarını karşılamaları için ödenen Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) miktarının memur maaşlarına yapılan yüzde 30 zam oranında artırıl

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan