Anasayfa / TÜM HABERLER / YAŞAM / Urfalı çiftçiyi kuraklık endişesi sardı

Urfalı çiftçiyi kuraklık endişesi sardı

(Ruha Haber Ajansı/RHA) – Şanlıurfalı çiftçiler kış aylarında girilmesine rağmen halen yeterli yağışın yağmamasından dolayı kuraklın endişesine kapıldı.

Türkiye’de tahıl üretiminin yapıldığı en önemli kentlerden biri olan Şanlıurfa’da yağışların az olması çiftçileri endişelendiriyor. Türkiye tahıl üretiminin önemli bölümünün gerçekleştirildiği Şanlıurfa’da yağış miktarının geçen yıla göre yarı yarıya düşmesi nedeniyle kuraklık endişesi yaşanıyor.

ÇİFTÇİLER YAĞMUR İÇİN DUA ETMİŞTİ

Türkiye’de tarım alanı büyüklüğü bakımından Konya ve Ankara’dan sonra üçüncü sırada yer alan Şanlıurfa, buğday, kırmızı mercimek ve arpa gibi tahılların üretiminde önemli bir yere sahip. Geçen yıl bol yağış alan kentte, bu yıl yağışların azalması çiftçileri endişelendirdi. Hatta endişesi iyice artan Şanlıurfalı çiftçiler geçtiğimiz hafta camilerde Cuma Namazı sonrası yağmur duası yapmıştı.

 

Advert

İlginizi Çekebilir

Bakan Yanık: “SED’i memur maaş zammı oranında artırdık”

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, ihtiyaç sahibi ailelere çocuklarının okul ve diğer masraflarını karşılamaları için ödenen Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) miktarının memur maaşlarına yapılan yüzde 30 zam oranında artırıl

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan