Anasayfa / TÜM HABERLER / YAŞAM / Yılbaşına sayılı günler kala Urfa’da hindi satışı arttı

Yılbaşına sayılı günler kala Urfa’da hindi satışı arttı

(Ruha Haber Ajansı/RHA-Özel Haber) – Yılbaşına sayılı günler kalırken, Şanlıurfa!’da hindi satışında artış oldu.

Yılbaşına sayılı günler kala, yılbaşı gecesinin vazgeçilmezi olan hindi satışları başladı. Eyyübiye ilçesinin Beykapısı civarında satışa sunulan hindiler 100-150 lira arasındaki fiyatlar alıcısını bekliyor. Geçen yıllarda Şanlıurfa’da hindi satışları yok denecek kadar az iken, iki yıldan bu yana yılbaşında Şanlıurfa’da hindi satışlarında artma oldu. Yılbaşında Şanlıurfa’da hindi almak isteyenlerin uğrak yeri ise Eyyübiye’ye bağlı Beykapısı oluyor.

HİNDİ FİYATLARI DEĞİŞKENLİK GÖSTERİYOR

Yeni yıl yaklaşırken, yılbaşı hazırlıklarına da başlandı. Bazı yılbaşı sofralarının ana yemeği hindiler satışa sunulmaya başlandı. Türkiye’de kişi başı yıllık hindi eti tüketimi 0,49 kilogram düzeyinde bulunurken, yaklaşık 40 bin tonluk hindi etinin neredeyse yüzde 20’si yılbaşında tüketiliyor. Kesilmiş ve temizlenmiş hindinin kilogramı büyük marketlerde 11-14 liradan satılırken, bütün bir hindinin fiyatı pazarlarda 100-150 lira arasında değişen fiyatlarla satılıyor. Organik olarak satılan bütün hindi fiyatı 160 liraya kadar çıkıyor.

URFA’DA HİNDİLERE SON ZAMANLARDA TALEP ARTTI

Hindileri büyüklüğüne göre 100 ile 150 lira arasında değişen fiyattan satışa sunduğunu belirten hindi satıcıları, “Kendimiz tamamen doğal yemlerle hindi üretiyoruz. Hindilerimizi, diğerlerinden ayıran en önemli özellik, tamamen doğanın içinde, doğal biçimde yetiştiriliyor olmaları. Doğal otlar, lahana yaprağı, pırasa yaprağı, semizotu, mısır, bakla gibi sebzeler veriyoruz. Hindilerimiz en iyi ırktır. Hava şartları uygun olduğunda hindilerimiz tüm gün açıkta gezdiriliyor. Yüksek protein değeri ve düşük yağ oranına sahip olan hindi, özellikle yılbaşı gibi özel günlerde yoğun talep görüyor. Bu yılbaşı için 600 hindi yetiştirdik. Daha önce Urfa’da bu kadar hindi satışı yapılmıyordu ancak bu sene Urfalıların hindilere talebi gittikçe arttı. Hindilerin fiyatı büyüklüğüne göre 100 ile 150 lira arasında değişiyor” dedi.

 

Advert

İlginizi Çekebilir

Bakan Yanık: “SED’i memur maaş zammı oranında artırdık”

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, ihtiyaç sahibi ailelere çocuklarının okul ve diğer masraflarını karşılamaları için ödenen Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) miktarının memur maaşlarına yapılan yüzde 30 zam oranında artırıl

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan