Anasayfa / TÜM HABERLER / YAŞAM / Eyyübiye Okuyor’ Projesi’ne destek büyüyor

Eyyübiye Okuyor’ Projesi’ne destek büyüyor

Eyyübiye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından  Eyyübiye Belediyesinin destekleri ile yürütülen “Eyyübiye Okuyor” projesi kısa sürede ilçedeki tüm okulların ve toplumun her kesiminin gündemine oturdu.  Projeyi diğer kitap okuma projelerinden ayıran en temel unsur,  öğretmen, öğrenci, Okul yöneticileri, İlçe Milli Eğitim personelleri ve veliler de dahil olmak üzere eğitimin tüm bileşenlerinin yer alması…

Eyyübiye Okuyor projesi ile öğrencilerin kitap okuma alışkanlığını kazanmalarına yardımcı olmak ve toplumsal duyarlılık oluşturmayı amaçlayan Eyyübiye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, kısa sürede binlerce çocuğa ve veliye ulaştı. “Eyyübiye Okuyor” projesi öğrencilerin kendini ifade etme, iletişim ve sosyal beceri gelişimlerini destekleme ve kitap okuma etkinliğinin eğitim sürecinin ayrılmaz bir parçası olduğu farkındalığını oluşturma hedefiyle yola çıkmıştır.

Proje Aralık 2017 tarihi itibari ile Eyyübiye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı 218 okulda 100 bin öğrenci ile Türkiye’nin En Büyük Kitap Okuma Projesi olarak uygulanırken, 100 bin Çocuk 100 Bin Kitap hedefi ile yola çıkılan proje kısa süre zarfında onlarca bağışçı ve 42.100 kitaba ulaşmıştır.

Projenin en temel etkinliği tüm okullarda her gün Okuma saatleri yapılması, okuma saatlerine Okul Yöneticileri ve yardımcı personellerinin katılması, dönemde en az bir gün velilerin de katılım sağlaması oluşturmaktadır. Toplumsal duyarlılığı arttırmak adına haftanın bir günü İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Yönetici ve personelleri kitap okuma saati yapmaktadır. Projede Yazarlık Atölyeleri, Kendi Hikayeni Yaz ve Sesli Hikaye gibi çeşitli etkinlikler de yer almaktadır.

Advert

İlginizi Çekebilir

Bakan Yanık: “SED’i memur maaş zammı oranında artırdık”

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, ihtiyaç sahibi ailelere çocuklarının okul ve diğer masraflarını karşılamaları için ödenen Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) miktarının memur maaşlarına yapılan yüzde 30 zam oranında artırıl

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan