Anasayfa / TÜM HABERLER / YAŞAM / Camiler ibadet yeridir ticarethane değil

Camiler ibadet yeridir ticarethane değil

(Ruha Haber Ajansı/RHA-Özel Haber) – Şanlıurfa’da onlarca vatandaşın şikâyetine rağmen halen cami tuvaletlerinden ücret alınmaya devam ediyor.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Meclisi’nin, “cami tuvaletleri ücretsiz hizmet verir” tarzında halen bir karar almamasından da cesaret bulan bazı uyanıklar cami tuvaletlerini ticarethane gibi işletmeye başladı. Din ve ibadet yeri olan camilerde bulunan tuvaletlerden ücret alınması ise şikâyet konusu oldu.

SAMSUN BELEDİYESİ BU KONUDA HERKESE ÖRNEK OLDU

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi halen onca şikâyete rağmen halen bir karar alıp konuyu bir karara bağlamadı. Ancak Samsun Büyükşehir Belediyesi Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi aldığı bir kararla kent içindeki hiçbir camideki, tuvaletlerden ücret alınmayacağını ifade etti. Şanlıurfa’da da aynı durumun olması için Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Meclisi’nin de karar alması gerekiyor.

“CAMİLERİN TUVALETLERİNİ ÜCRET KARŞILIĞINDA KULLANDIRMASINA BİR ANLAM VEREMİYORUM”

Kentteki camilerin ticarethaneye çevrilmesine vatandaşlardan tepki yağmaya başladı. Vatandaşlar duruma tepki göstererek, “Tuvalet insanı bir ihtiyaç, camilerin tuvaletlerini ücret karşılığında kullandırmasına bir anlam veremiyorum. Hangi caminin para ihtiyacı oldu da cemaat yardımcı olmadı. Şimdi bir insan düşünelim tuvalet ihtiyacı oldu. Cebinde para yok ve bu kişi para olmadığı için o tuvaleti kullanamasın ve vakit namazı da kılmasın o vebali kim ödeyecek? Buradan Diyanet’e çağrıda bulunmak istiyorum. Lütfen cami tuvaletlerindeki bu ücret olayını kaldırın” dedi.

AÇIK: ÜCRETSİZ OLSUN Kİ KAMU HİZMETİ OLSUN

İl Müftüsü İhsan Açık, camilerdeki tuvaletlerin kendi bünyelerinde olmadığını ve ihaleyle kişilere verildiğini ifade etti. Açık, “Her sene Vali Bey’i n başkanlığında toplantı yapıyoruz. Söz veriliyor, deniliyor ki yeni ihale olduğu zaman yapmayalım. Yeni hale yapmadan bekletelim. Bu cami tuvaletlerinin hepsini ücretsiz yapalım. Ücretsiz olsun ki kamu hizmeti olsun. Öbür türlü burada bu konuda da en çok mağdur olan bizleriz. Hem tuvaletler bize ait değil hem de sorumlu biz oluyoruz. Tuvaletleri ihaleye veren biz değiliz. Tuvaletlere eleman tutan biz değiliz. İmam da karışamıyor” şeklinde konuştu.

 

Advert

İlginizi Çekebilir

Bakan Yanık: “SED’i memur maaş zammı oranında artırdık”

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, ihtiyaç sahibi ailelere çocuklarının okul ve diğer masraflarını karşılamaları için ödenen Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) miktarının memur maaşlarına yapılan yüzde 30 zam oranında artırıl

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan