Anasayfa / TÜM HABERLER / YAŞAM / Mehmet Akif İnan kabri başında anılacak

Mehmet Akif İnan kabri başında anılacak

(Ruha Haber Ajansı/RHA-Özel Haber) – Memur-Sen Kurucusu-İlk Genel Başkanı ve Urfalı Şair Mehmet Akif İnan, ölümünün 18’inci yılında mezarı başında anılacak.

Memur-Sen Kurucusu-İlk Genel Başkanı ve Urfalı Şair Mehmet Akif İnan ölümünün 8’inci yılında mezarı başında anılacak. Ardından Dergâh Camii’nde mevlit okutulacak. Memur-Sen Şube Başkanı İbrahim Coşkun, Ruha Haber Ajansı’na yaptığı açıklamada her yıl geleneksel olarak düzenlenen Mehmet Akif’i Anma programları kapsamında düzenlenen sempozyumun bu yıl düzenlenmeyeceğini ifade etti.

COŞKUN: BİLİYORSUNUZ MEHMET AKİF İNAN VAKFI KURULDU

Memur-Sen Şube Başkanı İbrahim Coşkun, bu yıl Şanlıurfa’da konferansın yapılmamasının Ankara’da Mehmet Akif İnan adına açılacak vakıftan kaynaklandığını ifade etti. Coşkun, “Mehmet Akif İnan’ın ölüm günü 6 Ocak ancak bu sene ayın 4’üne almak zorunda kaldık. Biliyorsunuz Memur-Sen ve Eğitim Bir-Sen’in kurucusu, hemşehrimiz, eylem adamı, fikir adamı, şair-yazar, kurucumuz, genel başkanımız, tekrar Allah rahmet eylesin. İlk olarak Perşembe günü kabri başında anacağız. Buradan da sizlerin aracılığıyla dostlarını, sevenlerini ve tüm halkımızı oraya davet ediyorum. Orada dualar okunduktan sonra aynı gün saat 11.30’da Dergâh Camii’nde bir mevlit okutacağız. Buradan sonra da biz akşam Ankara’ya gideceğiz. Bu yıl konferans olmamasının sebebini de izah edeyim. c. Cuma günü Ankara’da açılışı var. Dolayısıyla bizde yönetimden birkaç kişiyle Ankara’ya gidip programı o şekilde yapacağız. Akşam da zaten sendikanın ayrı bir konferansı olacak” dedi.

“AKİF İNAN VE ARKADAŞLARI EN BAŞTA 10 KİŞİ İKEN BUGÜN SAYILARI MİLYONLARI BULAN BİR GÜCE VE KİTLEYE SAHİP”

Vakıf hakkında konuşan Başkan Coşkun, vakfın Şanlıurfa’ya da katkıda bulunacağını ifade ederek, Vakfımızın hali hazırda başkanı eski sendika genel başkan vekilimiz Ahmet Özer’dir. SGK’da bir birimde başkan olarak çalışıyor. Buradaki amaç vakfın en azında topluma, insanlığa, Mehmet Akif İnan’ın sevenlerine bir faydası olur şeklinde temenni ediyoruz. Akif İnan ve arkadaşları en başta 10 kişi iken bugün sayıları milyonları bulan bir güce ve kitleye sahip. Tabi Mehmet Akif İnan’a yakışır ve yaraşır bir vakfın kurulması gerekiyordu. Bu konuda genel merkezimiz üzerine düşeni yapacak. Cuma günü hem vakfın açılışı hem de diğer amaçlar belirlenecek. Bu konuda Urfa’mıza da bir katkı sunar diye temenni ediyoruz”  şeklinde konuştu.

 

Advert

İlginizi Çekebilir

Bakan Yanık: “SED’i memur maaş zammı oranında artırdık”

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, ihtiyaç sahibi ailelere çocuklarının okul ve diğer masraflarını karşılamaları için ödenen Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) miktarının memur maaşlarına yapılan yüzde 30 zam oranında artırıl

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan