Anasayfa / TÜM HABERLER / YAŞAM / BELSAN’da milyonluk vurgun kadar milyonluk tazminat

BELSAN’da milyonluk vurgun kadar milyonluk tazminat

(Ruha Haber Ajansı/RHA-Günün Haberi) – BELSAN A.Ş’de geçen aylarda Satın Alma biriminde çalışan M.K adlı şahıs milyonluk vurgun yapmıştı. Büyükşehir Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren BELSAN A.Ş ise olayın üstünü kapatmak için vurgunla uzaktan yakında alakası olmayan 11 kişiyi işten çıkarmıştı.

BELSAN OLAYIN ÜSTÜNÜ KAPATMAK İSTEMİŞTİ

Geçtiğimiz aylarda kentte ilk olarak Ruha Haber Ajansı’nın gündeme getirdiği “BELSAN’da milyonluk vurgun” isimli haberle yeni gelişmeler ortaya çıkmaya başladı.  Hatırlanacağı ise BELSAN A.Ş’de geçen aylarda Satın Alma biriminde çalışan M.K adlı şahıs milyonluk vurgun yapmıştı. Büyükşehir Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren BELSAN A.Ş ise olayın üstünü kapatmak için vurgunla uzaktan yakında alakası olmayan 11 kişiyi işten çıkarmıştı. M.K isimli şahıs ise milyonları alıp kayıplara karışmıştı.

İŞÇİLER MAHKEMENİN YOLUNU TUTMUŞTU

Yaşanan bu durumdan sonra BELSAN A.Ş’de sorumluların yüzünün kızarması ve istifa etmesi beklenirken, yönetim bir skandala imza atmıştı. BELSAN A.Ş yönetimi vurgunla uzaktan yakından alakası olmayan 11 kişi işten çıkarılmıştı. Yaşanan bu vurgunla alakası olmadığını söyleyerek mahkemenin yolunu tutmuştu. İşten çıkarılan işçilerden İ.K.’nın açtığı dava sonuçlandı. Mahkeme işçiyi haklı buldu ve BELSAN’ın işe geri alım yapmasını istedi.

SEN MİSİN İŞÇİYİ HAKSIZ YERE ÇIKARAN?

Hiçbir haklı gerekçeye dayanmadan işten çıkarılan işçiler nedeniyle BELSAN’ın kasasından 365 bin lira daha çıkacak. Bunun yanında mahkeme masrafları ve işe alım işlemleri de hesaba katıldığında BELSAN A.Ş yaklaşık yapılan vurgun kadar yani 1 milyon lira ödeyecek. Böylece hiçbir neden yokken üst amirler yerine işçiye faturayı kesen BELSAN’ın ağzı sütten yanmış oldu.

 

Advert

İlginizi Çekebilir

Bakan Yanık: “SED’i memur maaş zammı oranında artırdık”

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, ihtiyaç sahibi ailelere çocuklarının okul ve diğer masraflarını karşılamaları için ödenen Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) miktarının memur maaşlarına yapılan yüzde 30 zam oranında artırıl

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan