Anasayfa / TÜM HABERLER / EKONOMİ / Sanayicilere Endüstri 4.0’ı Anlattı

Sanayicilere Endüstri 4.0’ı Anlattı

(Ruha Haber Ajansı) Dünya Gazetesi Ekonomi Yazarı Rüştü Bozkurt, Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası’nın davetlisi olarak geldiği Şanlıurfa’da, sanayici ve işadamlarına Endüstri 4.0 ile ilgili detaylı bilgiler aktardı.

Rüştü Bozkurt’un sanayici ve işadamları ile bir araya geldiği bilgilendirme toplantısına ŞUTSO Kayyum Heyeti Başkanı İsmail Demirkol, Kayyum Heyeti Üyeleri Hasan Fehmi Hayırlı, Mehmet Emin Bayaslan, Meclis Başkan Yardımcısı M. Reşat Karadeniz, Meclis Üyeleri İsmet Yıldırım, Halil Peltek, Genel Sekreter Vedat Tekatlı ile sanayici ve işadamları katıldı.

ŞUTSO Meclis toplantı Salonu’nda gerçekleşen toplantının açılış konuşmasını ŞUTSO Kayyum Heyeti Başkanı İsmail Demirkol yaptı. Başkan Demirkol vurguladığı konuşmasında Gündemimizde Endüstri 4.0 var. Endüstri 4.0 nedir? Söyleşilerde duyuyor, gazete, dergi ve makalelerde okuyoruz. Fakat bunu daha iyi anlamak ve sanayici ve işadamlarımızda da farkındalık oluşturmak adına Dünya Gazetesi Yazarı Sayın Rüştü Bozkurt Hocamız bize Endüstri 4.0 ile ilgili detay bilgiler paylaşacak. Ben, bizleri kırmayarak ilimize gelen Sayın Rüştü Bozkurt Hocamız ve değerli katılımcılara bir kez daha hoş geldiniz diyor ve teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Başkan İsmail Demirkol’un konuşmasının ardından Dünya Gazetesi Ekonomi Yazarı Rüştü Bozkurt, Endüstri 4.0 ile ilgili İnternet, bulut ve blok zinciri potansiyeli başlığında; Bilgisayardaki gelişmeler, Geniş bant ve bağlantı potansiyeli, Kablolu, mobil ve uydu iletişimi platformları, Keşfetme, tanımlama ve ilişki kurma potansiyeli, İşbirliği alanlarının genişleme potansiyeli, Yeni değer yaratma sisteminde konumlanma. Sürekli yenilik gereksinimi başlığında; Ar-Ge, inovasyon, tasarım ve marka, Güçlendiren, verimlilik ve sürdüren yenilikler, Yenilikler ve sermayenin açığa çıkarılması, Açığa çıkan sermayenin yönetimi. Yapay zekâ, kavramsal çerçeve başlığında; Öğrenen makineler, Bilgisayar sistemleri potansiyeli, Makine üzerinden öğrenme potansiyelleri, Büyük verinin ehlileştirilmesi ve veri işleme potansiyelleri, Veri, malumat, bilgi, anlama ve öğrenme potansiyeli, Karar verme yetkinliği potansiyelleri, İnsan yaşamını kolaylaştırma ve zorlaştırma potansiyeli. Üretim tarzında değişiklik başlığında ise; Süreç doğalarındaki değişme, Ürün doğasındaki değişme, Her şeyin interneti(IoT) Robotların olası itkileri, Üç boyutlu baskı ve eklemeli üretim, konularında detaylı bir sunum gerçekleştirdi.

Rüştü Bozkurt gerçekleştirilen sunumun ardından katılımcıların sorularını yanıtladı. Toplantı, ŞUTSO Kayyum Heyeti Başkanı İsmail Demirkol’un Rüştü Bozkurt’a günün anısına bakır işleme fincan takımı hediye takdimi ve toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.

Advert

İlginizi Çekebilir

Turkcell’de “Sömestr Heyecanı” yaşanıyor

Turkcell mağazalarında ve Türkiye’nin sadece elektronik ürün satışı yapan ilk pazar yeri platformu Turkcell Pasaj’da sömestr tatiline özel fırsatlar başladı. 26 Ocak’a kadar sürecek “Sömestr Heyecanı” kampanyasında bilgisayar, a

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan