Anasayfa / TÜM HABERLER / KÜLTÜR-SANAT / Viranşehir’e STEM ve Bilim Atölyesi kazandırıldı

Viranşehir’e STEM ve Bilim Atölyesi kazandırıldı

(Ruha Haber Ajansı) Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesi’nde İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ‘Hadi Kutlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne STEM ve Bilim Atölyesi’ kazandırıldı.

Açılış programına Kaymakam Ömer Çimşit, İl Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Turan,  İl Milli Eğitim Şube Müdürleri Umut Yılmaz Han, Şükran Büyükhan, Belediye Başkan Yardımcısı Arslan Çiftçi,  Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürü İbrahim Çoban, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sinan Ateş, Şube Müdürleri Ekrem İştin, İlyas Koyuncu ile Hadi Kutlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Sedat Gören katıldı.

Açılışın ardından Kaymakam Ömer Çimşit ve beraberindeki heyet, STEM ve Bilim Atölyesinde incelemelerde bulundu. 3D yazıcı standında incelemelerde bulunan heyet stantta görevli öğretmenden bilgi aldı.

STEM ve Bilim Atölyesindeki incelemelerin ardından Hadi Kutlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Sedat Gören Atölye hakkında heyete bilgi verdi. 6 ay süren yoğun bir çalışmanın ardından STEM ve Bilim Atölyesini kurduklarını kaydederek: “STEM eğitimi disiplinler arası ve uygulamaya yönelik yaklaşımı içeren fen, teknoloji, mühendislik ve matematik gibi dört önemli disiplinin birbiriyle entegrasyonunu hedefleyen bir öğretim sistemidir. STEM eğitimi, dünyadaki eğitim reformunun merkezinde yer alıyor ve giderek daha çok önem kazanıyor. Gelişmiş ülkelerde STEM eğitimi bir devlet politikası olarak uygulanıyor. Kurduğumuz STEM ve Bilim Atölyesi ile öğrencilerimizin problem çözme becerisine sahip, karşılaştığı durumlar konusunda analitik düşünebilen, yorum yapabilen, çözüm yolları için araştırmacı, yenilikçi ve hayal gücünü kullanabilen bireyler olarak yetişmelerini hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.

Öğrencilerle sohbet eden heyet kütüphanedeki kitapları inceledi.

Advert

İlginizi Çekebilir

Yaşar ve Beyaz ailesinin mutlu günü

Şanlıurfa Kasr-ı Saadet düğün salonunda iş adamı Abdurahman Yaşar'ın oğlu Yusuf Yaşar Ak parti Eyyübiye …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan