Anasayfa / TÜM HABERLER / SİYASET / “Nihat Çiftçi bu inadından dolayı şehre zarar veriyor”

“Nihat Çiftçi bu inadından dolayı şehre zarar veriyor”

(Ruha Haber Ajansı/RHA-Özel Haber) – Şanlıurfa Belediyesi Saadet Partisi Eski Meclis Üyesi Mehmet Cafer, Nihat Çiftçi hakkında, “Nihat başkan teleferikte de inat ediyor. Belediye binasında da inat etti, ediyor daha doğrusu. Kent Konseyi’nde inat etti. Çok şey de Nihat başkan halka rağmen, kendi etrafından STK’lar ile hareket ediyor. Oda kendisinin fikri, o fikri kendilerine empoze ediyor.  Bu inadından dolayı da şehre zarar veriyor” dedi.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’nin yeri ile ilgili muammalar devam ediyor.

ŞEHİR DIŞI DERKEN…

Daha öne vatandaşa bina yerinin sorulacağını ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi geçtiğimiz haftalarda yaptığı değerlendirme toplantısında Büyükşehir’in şehir dışına taşınacağının sinyallerini verdi. Çiftçi, “Kent Konseyimiz bir çalışma yapıyor. Bunu halka açacağız ama önce bunların mülkiyetlerini bitirmemiz lazım. Konseyimizin de fikrini alacağız. Bir anket çalışması yapabiliriz. Kendi babamıza bina yapacak halimiz yok, millete yapıyoruz.  En az 2-3 alternatif yer var. Doğru yere yapmamız gerekiyor. Şehri açmamız gerekiyor. Şehri sıkıştırmayla bir yere varamayız. Hepsini çarşıya yığdırırsanız çarşının trafiğini yönetemezsiniz. Bana göre şehrin unsurları dışarıya çıkmalıdır” demişti.

NE 300 EVLER NE DE ŞUTİM

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’nin yeni yeri ile ilgili muammalar devam ediyor. İlk olarak geçen yıl Büyükşehir’in ŞUTİM’e taşınacağı söylenmiş, vatandaş merkezi bir yer olması nedeniyle fikre sıcak bakmıştı. Ancak kısa süre içinde bunun söylentiden ibaret olduğu ortaya çıkmıştı. Daha sonra ise Büyükşehir’in 300 Evler civarına taşınacağı ifade edilirken, STK ve vatandaşlar merkezi olması nedeniyle fikre sıcak bakmıştı. Ancak belediyeye yakın kaynaklardan alınan bilgilere göre Büyükşehir Belediyesi’nin Güzelşehir tarafına taşınacağı anlaşıldı.

BURADA VATANDAŞ MAĞDUR EDİLECEK

Şehrin kalesi konumunda olan Büyükşehir Belediyesi’nin şehir dışına taşınacak olması ise vatandaşı rahatsız etti. Büyün illerde belediye binaları şehir merkezinde olurken, Nihat Çiftçi ise belediyeye şehir dışına taşıyacaklarını ifade etti. İlçelerden gelecek vatandaşlar ise belediyedeki işlerini halledebilmek için kilometrelerce yol kat edecek. Hal böyle olunca vatandaşa hizmet değil eziyet edilecek.

CAFER: DEVLETİN BU KADAR HAZİNESİ VARKEN GİDİP BİRİLERİNE RANT VERMEMEK LAZIM

Şanlıurfa Belediyesi Saadet Partisi Eski Meclis Üyesi Mehmet Cafer, beledşye binası için hazine arasi varken yeni bir aramanın birilerine rant sağladığını ifade etti. Cafer, “Karaköprü çok yanlış bir yer, Nihat Bey inadından vazgeçmiyor. Bu Kent Konseyi’ni de kendi direktifleri için seçtirdi. Onlara direktifi verecek, onlarda kararı verecek. Yarın belki de Kent Konseyi diyecek ki Karaköprü uygundur. Hepsi yalan ve hepsi de kendi kendilerine yazdıkları senaryo. Karaköprü çok yanlış bir yer, bugün dahi Karaköprü’ye gidip gelmek 1 saatimizi alıyor. Bir taziyeye, bir yere gidiyoruz bir saatimizi alıyor. Halka eziyet etmek kimsenin haddi değil. Bugün Nihat başkan var, yarın yok. Kendisi bugün yanlış bir karar verdiği zaman Urfalı yıllarca onun cefasını çekecek. Şehrin merkezinde bir yerde yapması lazım. Benim kanaatimce ŞUTİM’in oralar uygun bir yer, herkesin ulaşabileceği bir yer. Büyükşehir sadece kent merkezine değil, ilçelere de hitap ediyor. Şimdi Akçakale’den gelen bir vatandaş Karaköprü’ye nasıl gidecek? Birecik’ten gelen bir vatandaş Karaköprü’ye nasıl gidecek? ŞUTİM’in orada vakıf malları var, vakıftan alabilir. Şu anda BELSAN’ın araç koyduğu yer var, mesela orası çok uygun, trafikte yoğun değil. İnsan arasa alternatif vardır. Şimdi belediye binasına da para vermemek lazım, hazineden bir yer seçmek gerekir. Devletin bu kadar hazinesi varken gidip birilerine rant vermemek lazım. Nihat başkan teleferikte de inat ediyor. Belediye binasında da inat etti, ediyor daha doğrusu. Kent Konseyi’nde inat etti. Çok şey de Nihat başkan halka rağmen, kendi etrafından STK’lar ile hareket ediyor. Oda kendisinin fikri, o fikri kendilerine empoze ediyor.  Bu inadından dolayı da şehre zarar veriyor” dedi.

BEYAZGÜL: OLAYA BİR EMLAKÇI GİBİ YAKLAŞILIYOR

Şanlıurfa Eski İl Genel Meclis Başkanı ve Kültürel Mirası Koruma Derneği Başkanı Mimar Uğur Beyazgül, belediye binası için yer bakılırken olaya bir emlakçı gibi yaklaşıldığını ifade etti. Beyazgül, “Orası(300 Evler) Urfa’nın en güzel arsası. Ya Büyükşehir binası olması lazım ya da çok güzel bir prestij binası olması lazım, plazalar olması lazım. Böyle parsellenip satılınca iç içe binalardan ibaret olacak ve böyle bir fırsatı kaçırmış olacağız. Yani normalde birçok yerde parseller birleştirilip bütün hale getiriliyor ki güzel projeler çıksın. Havuzları, peyzajları olan bir proje…Fakat orada tam tersi yapılıyor. Olaya bir emlakçı gibi yaklaşılıyor, bu doğru bir yaklaşım değil. Bu durum benim paylaşımlarımda da var. Orayla ilgili de fikrimi net olarak yazmışım. Büyükşehir için birçok yer var ama orada olabilir. Şehrin merkezine yakın, protokol yolu üzerinde olması lazım. Benim kriterlerime orası Büyükşehir binası olarak da uyuyor. Karaköprü yanlış, kesinlikle olmaz. Orada yapılacak bir Büyükşehir Belediyesi çok yanlış olur. Büyükşehir Belediyesi kentin sarayıdır, temsili binasıdır. Şehir merkezine yakın bir yerde olması lazım, protokolün, Başbakan’ın, Cumhurbaşkanı’nın geldiği zaman rahatça gidebileceği, şehri rahatsız etmeyecek bir mekânda olması lazım” diye konuştu.

YANMAZ: NİHAT BEY’İN GELECEKTİ SİYASİ İKBALİNE, GELECEĞİNE BÜYÜK BİR ENGEL OLUR

Saadet Partisi İl Başkanı Niyazi Yanmaz, Büyükşehir’in yerinin Güzelşehir’de olması Nihat Çiftçi hakkında bir takım spekülasyonları yol açacağını ifade etti. Yanmaz, “300 Evler ile Güzelşehir’in yeri bir değil. Güzelşehir çok sapak kalıyor. Eyyübiye’de bir vatandaş Büyükşehir ile ilgili bir işi olduğunda şehrin bir başından öbür başına gitmek zorunda kalacak. Daha önce olmuştu. Mesela Otogar’ın yeri yanlış bir konumdu, yanlış bir tespitti. Şimdi de Büyükşehir’in yerinin Güzelşehir olması Urfalılara adeta işkence çektirmektir. İnsanların rahatlıkla bulacağı adresler, yerler olması lazım. Nihat Bey’in geçmişte kendisinin Karaköprü Belediye Başkanı olması ve Karaköprü’de kendisi hakkında bir takım spekülasyonların olması, tabi bir takım spekülasyonlar ileri de üretilebilir. Hem Urfa’nın sağ salim bir hizmet alması açısından hem de gelecekte Nihat Bey’in herhangi bir töhmet altında kalmaması açısından doğru olan 30 Evler’in yerinin olmasıdır. Bu konuda ileri de spekülasyon üretilir ve bu da Nihat Bey’in gelecekti siyasi ikbaline, geleceğine büyük bir engel olur diye düşünüyorum” şeklinde konuştu.

 

Advert

İlginizi Çekebilir

İl Başkanı Kırıkçı: Bunun dışındaki hiç bir iddia gerçeği yansıtmıyor

(RHA AJANS/RHA) – Ak Parti İl Başkanı Abdurrahman Kırıkçı,"MKYK üyemiz ve İl koordinatörümüz gözetiminde AK …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan