Anasayfa / TÜM HABERLER / SİYASET / Yanmaz: Büyükşehir Belediye binasının yeni yeri iyice hesaplanmalı !

Yanmaz: Büyükşehir Belediye binasının yeni yeri iyice hesaplanmalı !

(Ruha Haber Ajansı) Saadet Partisi İl Başkanı Niyazi Yanmaz, kentte görev yapan ulusal ve yerel basın temsilcileriyle bir araya geldi. Büyükşehir Belediyesi yetkililerine çağrıda bulunan Yanmaz,”Belediyenin yapacağı binanın vatandaşlara uzun süre hizmet edeceği, konumunun da iyice hesaplanması gerekiyor. Büyükşehir Belediye Binasının tekrardan gözden geçirilmesini istiyoruz.”dedi.

Özel bir mekanda basın toplantısı düzenleyen Saadet Partisi İl Başkanı Niyazi Yanmaz ve parti yönetimi, kent ve ulusal gündeme yönelik değerlendirmelerde bulundu.

BEN YAPTIM OLDU DİYE HARAKET EDiLİRSE BU YANLIŞ OLUR

“Urfa gündeminde büyükşehir Belediyesi’nin bina yeri bulunuyor.” Diyen Yanmaz, şunları kaydetti:”Bir proje yapıldığında 100 yıllık planlar yapılmalı. Hizmet binasında en önemli nokta her kesime eşit mesafe bulunmak zorunda. Otogar Projesinden ders çıkarılmalı. Şu aşamada talepleri karşılamıyor. Dünyada bir tane Urfa var. Başka Urfa yok, kadim bir şehir. Novada’nın yeri yapıldı ve kamuoyunda çok tartışıldı. Biz yaptık, oldu bitti mantığı ile yapıldı. Birileri geçmişte olduğu gibi burayı ben yaparım, ben yaptım oldu diye haraket ederse bu yanlış olur. Bir tane tek Urfa var. Kudüs, Mekke ve Medine’den sonra en kadın şehir. Ne kadar yumuşak bir dille muhalafetimizi ifade etmeye çalışıyoruz. Çok elverişli bir binanın yapılmasını talep ediyoruz. Koltukta ki arkadaşlar iyi bilsinler ki hepsinin bir nokta kadar değeri var. Hepsi gelip geçici, kimler geldi kimler geçti.”

‘YENİ BELEDİYE YERİNİN KONUMU İYİCE ANALİZ EDİLMELİ

Bu şehrin evlatlarına olarak kültürel ve mimari dokusuna sahip çıkmamız gerekiyor. Belediyenin yapacağı binanın vatandaşlara uzun süre hizmet edeceği, konumunun da iyice hesaplanması gerekiyor. Büyükşehir Belediye Binasının tekrardan gözden geçirilmesini istiyoruz.

HRÜ KAMPÜSÜNÜN TOKİ’YE DEVREDİLMESİ YANLIŞ

Harran Üniversitesi Eyyübiye Kampüsünün TOKİ’ye devredilme muhabbeti var. Harran Üniversitesi, hiç sıralamaya giremiyor bile. Urfa’nın çıtası yükselmesi için hiçbir şey yapılmıyor. Urfalılar, Urfa’yı terk ediyor yaşanamadığı için. Harran Üniversitesi Ziraat Fakültesi kampüsünün TOKİ’ye devredilmesi yanlış, tarım anlamında değerlendirilmeli. Tarım memleketinde bizim Ziraat Fakültemiz hiçbir şeyi araştırmıyor, çok geride. TOKi özerk bir kurum. Ben yaptım oldu diyor. Büyükşehir Belediye meclisi karar almış, ama TOKİ’yi bağlamıyor. Harran Üniversitesi Rektöründen ricamız bir an önce gerekli düzenlemelerin yapılmasını istiyoruz.”

Yanmaz, Büyük Ortadoğu Projesi kapsamında İslam coğrafyasında büyük oyunlar oynandığına dikkat çekerek herkesinin dikkatli olunması gerektiğini söyledi.

Advert

İlginizi Çekebilir

İl Başkanı Kırıkçı: Bunun dışındaki hiç bir iddia gerçeği yansıtmıyor

(RHA AJANS/RHA) – Ak Parti İl Başkanı Abdurrahman Kırıkçı,"MKYK üyemiz ve İl koordinatörümüz gözetiminde AK …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan