Anasayfa / TÜM HABERLER / DÜNYA / Büyükelçi Önen, Dünya ülkeleriyle temaslarını sürdürüyor

Büyükelçi Önen, Dünya ülkeleriyle temaslarını sürdürüyor

(Ruha Haber Ajansı) Çin Halk Cumhuriyeti Pekin Büyükelçisi Abdülkadir Emin Önen, Çin ve diğer Dünya ülkeleriyle ilişkileri geliştirme gayretini sürdürüyor.

Büyükelçilik görevi süresince Çin’de yapmayı düşündüklerini her fırsatta dile getirdiğini belirten Çin Halk Cumhuriyeti Pekin Büyükelçisi Abdülkadir Emin Önen, “Büyükelçiliğimize nezaket ziyareti gerçekleştiren ABD’nin Çin Büyükelçisi Terry Branstad ile bir görüşme gerçekleştirdik. Fikir alışverişinde bulunduk. Ülkelerimiz arasındaki işbirliğin gerçek düzeyde devam etmesi gerektiğini, her iki ülkenin de NATO ülkesi müttefik devletler olduğunu hatırlattık. Aynı gün Azerbaycan’ın Çin Büyükelçisi Akram Zeynalli’ye bir nezaket ziyareti gerçekleştirdik. Orada da, Büyükelçiye çalışmalarında başarılar dileğimizi ilettikten sonra karşılıklı fikir alışverişinde bulunduk. Ülkelerimiz için neler yapabilirizi konuştuk” dedi.

Büyükelçi Önen, Çin Ticaret Odası heyetini kabul etti

Büyükelçi Emin Önen, Çin Genel Ticaret Odası (CGCC) Başkan Yardımcısı Zhang Lijun ve beraberindeki heyeti kabulünde ise, Türkiye ve Çin Ticaret Odaları arasında işbirliği imkânlarını görüştüklerini belirterek, “Büyükelçilik görevi süresince Çin’de yapmayı düşündüklerimizi her fırsatta dile getiriyoruz. Pekin’deki görev süremiz boyunca gerçekleştirmek istediğimiz en önemli hedeflerimizden birisi Türk lobisini daha etkin kullanmak adına Çin’deki Türk kurum ve kuruluş sayısını arttırmak olacak. Bunlardan bir tanesi de Türk–Çin Ticaret Odasının kurulması idi. Onun için Çir CGCC Başkan Yardımcısı ve beraberindeki heyeti kabul ettik ve karşılıklı fikir alışverişinde bulunduk. İnşaallah amaçladıklarımızın hepsini bir bir gerçekleştiririz” diye konuştu.

Advert

İlginizi Çekebilir

Barış Pınarı Bölgesi, Suriye’nin En Yaşanabilir Yeri Haline Geldi

Barış Pınarı Harekâtıyla terör örgütlerinin işgalinden arındırılarak güvenli hale getirilen Telabyad ve Resulayn’da, Şanlıurfa Valiliği …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan