Anasayfa / TÜM HABERLER / SİYASET / Büyükşehir koltuğuna kim aday?

Büyükşehir koltuğuna kim aday?

(Ruha Haber Ajansı/RHA-Analiz Haber) – Şanlıurfa’da yerel seçimlere yaklaşık 15 ay kala hangi belediyeye kim aday adayı olur veya kim aday gösterilir en çok konuşulan konular arasında yer alıyor.

Kulisler merkez ilçe belediye başkanlarının büyükşehir koltuğuna aday olma yolunda hazırlık yaptıkları yönünde. Türkiye’de yerel seçimlerin 2019 Mart ayında yapılması bekleniyor. Bir yılda 3 seçim yapılacağı ön görülüyor. Siyaset kulisleri tüm Türkiye’de olduğu gibi Şanlıurfa’da da hareketlenmeye başladı. İsimler açıklanmadan birçok isim kulislerde konuşulmaya başlanmış durumda.

İLÇELERDE BİRKAÇI DIŞINDA DEĞİŞİM OLMAYACAK

Ankara kulisleri Urfa’da yapılacak tüm seçimlerin, daha önemli olduğunu düşüncesi dikkat çekiyor. Siyaset kulislerinde en çok konuşan başkanlık koltukları ise özellikle büyükşehir ve merkez ilçe belediyeleri yer alıyor. Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nda değişikliğe gidilir mi bilinmezken kulisler değişeceği yönünde… En çok konuşulan ismin eski belediye başkanı ve şu an Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı olan Ahmet Eşref Fakıbaba olduğu bilgileri paylaşılıyor ancak sürpriz isimlerinde olabileceği tahmin ediliyor. Urfa yerelinde de kulisler başlamış durumda kırsalda birçok belediye başkanı koltuğunu sağlama almış olduğu konuşuluyor. Kırsalda koltuk değişikliğine gidilecek olması uzak bir ihtimal olarak değerlendiriliyor. (geneli için değil)

 MERKEZ İLÇELERDE YARIŞ BÜYÜK OLACAK

Hem Ankara hem de Urfa kulisleri yerel seçimlerde merkez ilçelerde başkanlık koltukları için yarışın büyük olacağı düşünüyor. Öte yanda merkez ilçelerden de büyükşehir belediye başkanlığına aday olacak isimlerin olduğu da konuşulan konular arasında yer alıyor.

Advert

İlginizi Çekebilir

İl Başkanı Kırıkçı: Bunun dışındaki hiç bir iddia gerçeği yansıtmıyor

(RHA AJANS/RHA) – Ak Parti İl Başkanı Abdurrahman Kırıkçı,"MKYK üyemiz ve İl koordinatörümüz gözetiminde AK …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan