Anasayfa / TÜM HABERLER / Viranşehir şeffaf Büyükşehir neden değil?

Viranşehir şeffaf Büyükşehir neden değil?

(Ruha Haber Ajansı/RHA-Analiz Haber) – Viranşehir Belediyesi belediyenin gelir ve giderlerini halka açıklayarak Türkiye’de en güzel belediyecilik örneğine imza attı. Ancak Büyükşehir Belediyesi vatandaşa belediyenin gelir ve giderlerini açıklamaktan kaçıyor. Şimdi halkın kafasında tek bir soru…Belediye kimden neyi gizliyor?

Viranşehir Belediyesi 2018 yılının ilk, genelde ise 7. Halk toplantısını Viranşehir Belediye Meclis Toplantı salonunda yaptı. Yapılan toplantıda Viranşehir Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Ömer Çimşit, belediyenin gelir ve giderlerini tek kalemde açıkladı. Çimşit, “Sözün özüne gelince; 2017 yılında daha birçok çalışmalara imza attık ama bunu saymaya zamanımız yok. Örneğin Ramazan ayında 2000 kişiye iftar yemeği Mübarek gecelerde çeşitli ikramlar Vesaire. Bunun neticesi olarak 2017 yılında Belediyemizin toplam geliri Yaklaşık 58 Milyon 522 olurken Gideri ise Yaklaşık 57 Milyon 223 Bin TL olmuştur” dedi.

Viranşehir Kayyum Belediyesi’nin yaptığı bu icraat sadece Şanlıurfa’da değil Türkiye’de de takdirle karşılandı. Kayyum Belediyesi, “ Şeffaf Belediyecilik ” anlayışıyla her ay olduğu gibi bu ayda düzenli periyotlarla geleneksel hale getirdiği mali durum tablosunu basın yoluyla halka duyurmaya devam etti.

BÜYÜKŞEHİR’DEN PİS KOKULAR MI GELİYOR?

Viranşehir Kayyum Belediyesi bunu yapadursun, Şanlıurfa Büyükşehir ise gelir ve giderleri açıklanmıyor. Viranşehir Belediyesi’nin yaptığı bu hareketi Büyükşehir Belediyesi ve diğer belediyelerin de yapması bekleniyor.

Nihat Çiftçi’nin yaptığı toplantılarda defalarca basın mensupları gelir ve giderlerin açıklanmasını istese de Çiftçi her seferinde kaçamak cevaplar verdi. Çiftçi daha sonra belediyenin internet sitesinde açıklandığını söylense de aslında ne bir açıklama oldu ne de başka bir şey…Hal böyle olunca herkes merak etmeye başladı. Büyükşehir’den pis kokular mı geliyor?

 

Advert

İlginizi Çekebilir

Urfa’da silah kaçakçılığına geçit yok!

Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü yaptığı çalışmalarla kentte silaj kaçakçılığına geçit vermiyor. 6136 SKM suçunun önlenmesine …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan