Anasayfa / TÜM HABERLER / EĞİTİM / Müjde.. Harran Üniversitesi’nden yeni bir proje

Müjde.. Harran Üniversitesi’nden yeni bir proje

(Ruha Haber Ajansı) Harran Üniversitesi GAP Yenilenebilir Enerji Merkezinde (GAPYENEV) geliştirilen ve TÜBİTAK tarafından desteklenen projesi ile zirai gübrelerle yeraltı sularında yoğunlaşan nitratı temizleyecek.

Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Taşaltın, membran üzerinde hayvansal ve bitkisel canlıları dengeleyecek mikroorganizmalar üreterek, kaliteli su elde edecek bu proje için patent başvurusu yapıldığını belirtti.
Projeyi geliştiren Öğretim Elemanlarını tebrik eden Rektör Taşaltın, “Bu çalışma ile içme sularımızı temizlemek ve suya karışan kimyasal maddeleri analiz edebileceğiz. Sudaki bu maddeler ayrıştırıldığında daha kaliteli su elde edilecektir.  Hocalarımızı, bu çalışmadan dolayı tebrik ederek başarılarının devamını dilerim” dedi.
Yeraltı sularında bulunabilen nitrat ve perklorat arıtımını sağlayan bu proje ile Bazı mikroorganizmalar nitratı soluyarak zararsız azot gazını dönüştürebildiğini söyleyen Araştırma Görevlisi Deniz Uçar, “Yeraltı sularında yoğun miktarda nitrat kirliliği bulunmaktadır. Bu kirliliğin en önemli kaynağı zirai gübreler olup bazı köylerde içilebilir suyun 10 kat fazlası nitrat bulunabilmektedir. Bu mikroorganizmalar nitratı soluyarak zararsız azot gazını dönüştürebilecek” diye konuştu.
Advert

İlginizi Çekebilir

Haliliye’de TYT-AYT Kursu Kayıtları Başladı-(VİDEO)

Haliliye Belediyesi, 2021-2022 eğitim ve öğretim yılında Yükseköğretim Kurumları Sınavına (YKS) girecek olan öğrencilere yönelik …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan