Anasayfa / TÜM HABERLER / EĞİTİM / Yaşları 30 – 70 arasındaki kadınların okuma azmi

Yaşları 30 – 70 arasındaki kadınların okuma azmi

(Ruha Haber Ajansı) Viranşehir Kaymakamlığının destekleri ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı Halk Eğitim Merkezi “Okuma Yazma Öğrenmenin Yaşı Yoktur” sloganı ile başlattığı kampanya kapsamında ilçede yüzlerce yetişkin bayan okuma yazma öğrenmeye başladı.

Yaşadıkları imkansızlıklar yüzünden okuma – yazma fırsatı bulamayan yaşları 30 – 70 arasındaki kadınlar açılan kurslardan faydalanıyor. Özellikle kırsal mahallelerde yaşayan ve okuma yazma bilmeyen kadınlar okuma yazma öğrenmiş olmanın heyecanını yaşıyor.

Merkez ve Kırsal Mahallelerde Müdürlük bünyesinde açılan Okuma Yazma kursları ile  okuma yazma bilmeyen bayanlar kısa süre içerisinde okuma yazma öğrenmeye başladı. “Okuma Yazma Öğrenmenin Yaşı Yoktur” Sloganı ile başlatılan kampanya sayesinde son bir yılda merkez ve kırsal mahallerde okuma yazma bilmeyen yaklaşık 250 bayan Okuma Yazma öğrenerek Sertifika almaya hak kazandı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Sinan Ateş “Başlattığımız Proje kapsamında ilk olarak ilçenin merkez ve kırsal mahallelerinde saha araştırması yaparak Okuma Yazma bilmeyen bayanların sayısı tespit ettik. Yapılan araştırmalar sonucunda uygun görülen ve talebin çok olduğu yerlerde Okuma Yazma Kursları açarak başvuruları almaya başladık. Açılan Okuma Yazma kurslarına katılım her geçen gün artarak devam etmektedir. Başlattığımız  proje sayesinde bir yılda yaklaşık 250 bayana Okuma Yazmayı öğretmiş olmanın sevincini yaşıyoruz ve Okuma Yazma Bilmeyen Kalmayana kadar projemiz devam edecektir.”dedi.

Advert

İlginizi Çekebilir

Haliliye’de TYT-AYT Kursu Kayıtları Başladı-(VİDEO)

Haliliye Belediyesi, 2021-2022 eğitim ve öğretim yılında Yükseköğretim Kurumları Sınavına (YKS) girecek olan öğrencilere yönelik …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan