Anasayfa / TÜM HABERLER / SPOR / Çiftçi’den Urfaspor’a , “Adam akıllı yönetilmesi gerekiyor”

Çiftçi’den Urfaspor’a , “Adam akıllı yönetilmesi gerekiyor”

(Ruha Haber Ajansı/RHA-Günün Haberi) – Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, “O kulübe de bakış açımız bu ama bu sorumlukları yerine getirdikten sonra tribün ve şov kısmında Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nı göremezsiniz, görmemelisiniz de, hiç kimseyle görmemelisiniz. Bu kulüp yönetimi ve yöneticileriyle, başkanıyla adam akıllı yönetilmesi gerekiyor” dedi.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından Cumhuriyet Parkı Sosyal Tesislerinde Amatör Spor Kulüplerine nakdi yardım programı düzenlendi.

Programa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi ve Milli Takımlar Eski Teknik Direktörü Ersun Yanal ile amatör spor kulüpleri katıldı. Nihat Çiftçi konuşmasında Şanlıurfaspor ile ilgili sert sözler kullandı. Çiftçi’nin konuşmasında Şanlıurfaspor’a yönetimine sert gönderimlerde bulunduğu da gözlerden kaçmadı.

“YÖNETİMİ VE YÖNETİCİLERİYLE, BAŞKANIYLA ADAM AKILLI YÖNETİLMESİ GEREKİYOR”

Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Şanlıurfaspor’un adam akıllı yönetilmesi gerektiğini ifade ederek, “Son haftalarda kulübümüzün transfer yapabilmesi için ve içinde bulunmuş olduğu ligde başarılı gidebilmesi için Büyükşehir Belediye Başkanlığı üstün çabalarla kulübü bu zorluktan kurtardı. Kurtarmaya da devam edecektir. Hiç kimsenin ela gözüne âşık değiliz. Hiç kimse için de yapmıyoruz, şahıslarda bizim için gerekçe değildir. Gerekçe Şanlıurfa’da yaşayan 1 milyon 942 bin kişidir. Eğer sporun başında Şanlıurfa varsa, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanlığı bu kulübe sahip çıkacaktır. Çünkü şehrimizin takımıdır, gençlerimizin sevdasıdır. O kulübe de bakış açımız bu ama bu sorumlukları yerine getirdikten sonra tribün ve şov kısmında Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nı göremezsiniz, görmemelisiniz de, hiç kimseyle görmemelisiniz. Bu kulüp yönetimi ve yöneticileriyle, başkanıyla adam akıllı yönetilmesi gerekiyor. Ben belediyeciyim. Ben şovumu, ben kendimi göstermeyi yapmış olduğum bulvarla, yapmış olduğum köprüyle, yapmış olduğum tesislerle, yapmış olduğum vadilerle, yapmış olduğum fuar merkeziyle, yapmış olduğum hizmetlerimle kendimi gösteririm. Şanlıurfaspor’a destek de benim sorumluluklarımdan bir tanesidir. Ama orayı yöneten ben değilim, o kulübün kararlarını veren ben değilim. Sadece ve sadece Şanlıurfa’nın sorumluluk taşıyan bir belediye başkanı olarak kulübüme gerekli olan desteği sağlıyorum” dedi.

“ŞANLIURFASPOR HİÇBİR ZAMAN NİHAT ÇİFTÇİ’NİN NEZDİNDE SİYASETE ALET EDİLEMEZ”

Nihat Çiftçi, Şanlıurfaspor’un siyasete alet edilmemesi gerektiğinin altını çizerek, “Bu kulüp kesin ve kesin Şanlıurfa’ya mal ediliyordur. Delege yapısıyla, üye yapısıyla Şanlıurfa’nın tamamını kucaklaması gerekiyor. Bir bu… İki, yönetimiyle yöneticiler spora ve futbola hizmet veren, ter döken, bu işi bilen, sahayı bilen kişilerden muhakkak destek alması gerekiyor. Sadece ve sadece kulüpte yer almak, listede olmak Şanlıurfalı demek anlamına gelmiyor. Eğer Şanlıurfalıysanız, eğer sporu seviyorsanız, spora sevdalıysanız, futbolu seviyorsanız, bu şehrin marka değeri olarak görüyorsanız lütfen ruhunuzla, benliğinizle, kişiliğinizle, çalışkanlığınızla, dürüstlüğünüzle kendinizi bu kulübe adayınız. Şanlıurfaspor hiçbir zaman Nihat Çiftçi’nin nezdinde siyasete alet edilemez. Edilmemeli de, ayrı bir değer olarak durmalıdır” diye konuştu.

 “KATKI SADECE BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞIMIZIN DEĞİLDİR”

Çiftçi son olarak ise herkesin kulübe destek olması gerektiğini ifade ederek şöyle konuştu:

“İlk kez kamuoyunun huzurunda bununla ilgili düşüncemi belirtiyorum. Siyasi mücadele siyasi arenada olur. Spor kulüplerinin başında spor vardır. Spora sevdalı olan insanların sporla buluşması gerekiyor. Yaş itibariyle gerekli donanıma sahip olan, gerek spor yöneticiliği anlamında Şanlıurfa’mıza hizmet eden kişilerin kulüp yönetiminde muhakkak suretle değerlendirilmesi gerekiyor. En önemlisi şehir, şehrin iş adamları, şehrin sanayisi, şehrin ticareti, bu kulübü 2 milyon ve bizimler beraber yaşayan insanlarımızla birlikte 2 buçuk milyonlu bir şehiriz. Biz bir spor şehri olmak istiyoruz, bakış açımız bu. Katkı sadece Büyükşehir Belediye başkanlığımızın değildir. İlçe belediye başkanlıklarımız, bakanlığımız, sayın valimiz, milletvekillerimiz hepsi sahip çıkmışlardır. Ey kamuoyu doğrusu da budur. İnşallah Şanlıurfaspor’umuz başarılı bir yönetim anlayışıyla sporda ahlakı, sporda kardeşliği, sporda centinmenliği en güzel şekliyle taşımasını diliyorum.”

 

Advert

İlginizi Çekebilir

EHF Kadınlar Avrupa Kupası çeyrek finalinde Konyaaltı Belediyesi ile İzmir BBSK eşleşti

2022-2023 EHF Hentbol Kadınlar Avrupa Kupası'nın bugün çekilen Çeyrek Final kurasında, Antalya Konyaaltı Belediyesi ile İzmir Büyükşehir Belediyesi eşleşti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan